Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
grote aanbod andere productielanden

Chinese gemberexport verzwakt door waardestijging Chinese yuan

De Chinese yuan is in 2021 sterker geworden. De Chinese munt is in waarde gestegen van € 5,41 in april tot € 5,53 op dit moment. Dit heeft gevolgen voor de export van Chinese groenten en fruit. Als we bijvoorbeeld kijken naar de Chinese gemberexport, dan is het ordervolume dit jaar (tot nu toe) veel kleiner dan in voorgaande jaren.

Jason van Anqiu Tailai Foods: "Voor overzeese kopers doet de sterkere yuan de kostprijs van import stijgen. Dat is een virtuele prijsstijging voor overzeese kopers en dus verzwakt de concurrentiepositie van de Chinese gemberexport. De vraag op de overzeese markt daalt. Afgezien van het effect van de wisselkoersen, verzwakt ook het groeiende aanbod van gember uit Brazilië, Thailand en Peru op de Europese markt de positie van Chinese gember op de internationale markt. Bovendien wordt de situatie nog verergerd door de stijgende transportkosten. De Chinese exportgember staat dit jaar voor grote uitdagingen." 

Jason: "Veel overzeese landen zijn geleidelijk hun problemen met Covid-19 aan het oplossen, maar dit heeft nog niet geleid tot een grotere marktvraag. Juni tot augustus is het trage seizoen voor de Chinese gembersector. Daar komt nog bij dat de stijgende transportkosten en de wisselkoers de prijs van Chinese gember opdrijven. Daardoor heeft de Chinese gember zijn relatieve prijsvoordeel op de internationale gembermarkt verloren. Toch blijft Chinese gember favoriet bij consumenten over de hele wereld."

De exportvoorwaarden voor Chinese gember verslechterden in mei en zijn sindsdien niet verbeterd. Het totale ordervolume is veel kleiner dan in voorgaande jaren. Er is geen manier om de vraag op de binnenlandse markt te stimuleren en de druk op de Chinese gembersector te verlichten. De gemberprijs op de binnenlandse markt daalt geleidelijk.

Voor meer informatie:
Jason - Sales manager
Anqiu Tailai Foods Co., Ltd.
Jason@tailaifoods.com
www.tailaifoods.com

Publicatiedatum: