Paul Koppert (Koppert Machines): "Automatisering hot item in Noord-Amerikaanse teelt"

Nieuwe radijsbosmachine voor Grimmway Farms in Californië

Tholen - Afgelopen week heeft Koppert Machines een nieuwe radijsbosmachine afgeleverd aan Grimmway Farms uit Californië. Het bedrijf in de Central Valley staat vooral bekend om haar wortelen, maar teelt nog 65 andere producten, waaronder jaarrond radijs. Deze wordt verkocht onder het label Cal-Organic.

"Fantastisch om die oneindige velden radijs te zien", blikt Paul Koppert terug op zijn tour door Californië. "De Verenigde Staten is sowieso een grote radijsmarkt, maar door het gebrek aan oogstmedewerkers wordt automatisering een steeds belangrijker item. Nu komen de werkers nog veelal uit Mexico, maar die zijn steeds duurder en bovendien lastig te krijgen."

Voor Grimmway Farms reden om twee jaar terug al contact op te nemen voor een zaaimachine, een half jaar later gevolgd door een oogstmachine voor losse radijs en een verwerkingslijn voor de gekleurde en rode radijs. Met de bosmachine van Koppert Machine is de radijsverwerking verder uitgebreid. "Men oogst meerdere hectares radijs per week, dus de machine gaat zeker zijn meters maken. Wanneer die zich bewijst, is het zeker de verwachting dat er enkele gaan volgen", aldus Paul.

Voor Grimmway leverde de machinebouwer een specifieke buitenmachine af, geschikt voor het bossen van grotere radijs. Zo zijn ook de doorgangen tussen de 14 banen groter, wat het daarmee ook een interessante machine maakt voor de Duitse radijstelers. "Grimmway's oogst in veertien rijen op een bed en levert zo 4.000 bosjes per uur af met tien tot twaalf radijsjes op een bos", vertelt Paul.

Uniek aan de machine is dat deze volledig elektrisch draait. Daarnaast heeft Koppert de mogelijkheid geboden om een stroomaggregaat op de machine te plaatsen of de aggregaat mee te laten rijden op een trolley achter de machine. "Je spreekt over percelen met lengtes tot 400 meter, dus dat is meer dan in een gemiddelde kas. Ze kunnen dus letterlijk meters gaan maken", besluit Paul.

Voor meer informatie:
Paul Koppert
Koppert Machines
Vlotlaan 616 
2681 TX Monster
p.koppert@koppertmachines.nl  
www.koppertmachines.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven