Aardappelbezorgservice Potato Monday geeft teler een betere prijs

Tholen – Aardappelen bezorgd tot aan de deur. In het Zeeuwse Goes en omstreken kan het. Aardappelbezorgservice Potato Monday bezorgt aardappelen van de teler direct bij de consument, zonder tussenschakels. “Het idee is afgelopen zomer ontstaan toen aardappelteler Jos van Iwaarden uit Rilland mij vertelde dat het slecht ging met de aardappelsector. De prijzen die hij krijgt dekken de kosten niet en door de coronacrisis zag de toekomst er niet erg rooskleurig uit”, vertelt initiatiefnemer van Potato Monday, Gerard Nijsse. “Toen zijn we gaan brainstormen wat we aan deze situatie kunnen doen. Je kan aan de zijlijn gaan staan en zeuren, maar je kan ook proberen er wat aan te doen. En zo is de aardappelbezorgservice geboren.”


Aardappelteler Jos van Iwaarden en initiatiefnemer Gerard Nijsse

Eerlijke prijs
“Onze prijs ligt ongeveer op hetzelfde niveau al in de supermarkt, dus daar zit het verschil niet. We hebben gekeken voor welke prijs we de aardappelen kunnen aanbieden inclusief de bezorgkosten. De teler krijgt nu 22 cent per kilo, een eerlijke prijs die door teler Jos zelf is voorgesteld”, zegt Gerard. “Ik heb wel het idee dat de consument bereid is om wat meer te betalen voor de aardappelen die ze kopen. Echter het probleem zijn alle tussenschakels, die ook wat moeten verdienen aan de aardappelen. Door deze schakels er tussenuit te halen, kan de teler eindelijk wat aan zijn product verdienen en heeft de consument een lekkere verse aardappel thuis geleverd.”

Behoefte aan de service
Op dit moment werkt Potato Monday enkel met de aardappelteler uit Rilland, maar zijn ze in gesprek met andere telers om ook in andere gebieden te gaan leveren. “Ons plan is om heel Zeeland te gaan beleveren en als het kan ook daarbuiten. We zijn nog maar enkele weken bezig, maar we krijgen ontzettend goede reacties en we hebben al een aardige klantenkring opgebouwd. Dit geeft aan dat er behoefte is aan onze service en dat er zeker potentieel is om de service verder uit te bouwen”, zegt Gerard.

Fontane
Momenteel biedt de aardappelbezorgservice één soort aardappel aan. “We zijn aan het wikken of wegen of we ons assortiment gaan uitbreiden of dat we het bij één soort houden”, aldus Gerard.  “Tegenwoordig liggen er in de supermarkten ontzettend veel verschillende soorten aardappelen. Vroeger had je één aardappelsoort en daar was iedereen tevreden mee. Jos van Iwaarden heeft de Fontane, een hele allround aardappel. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Ook kijken we naar andere producten zoals groenten of fruit. Ook voor deze producten geldt hetzelfde verhaal. Er zijn zoveel mooie producten in Zeeland die makkelijk aan huis bezorgd kunnen worden.”

Verpakking
De aardappelen die Potato Monday levert worden in een authentieke poodgoedkist of jute zak geleverd. “Op die manier dringen we het gebruik van plastic verpakkingen terug. De kisten en jute zakken worden hergebruikt, een mooie duurzame methode die goed in de smaak valt bij onze klanten. Naast eindconsumenten willen we ons ook gaan focussen op horeca. Op dit moment zijn we ook met  snackbars en zorginstellingen in gesprek. Kortom, nog een heleboel ideeën en kansen. Als telers vragen of tips hebben horen we het gaan. Het maakt ons niet uit of ze het met ons eens of oneens zijn. We willen er zijn voor de teler en bijdragen aan een beter verdienmodel. Alle ideeën zijn welkom”, besluit Gerard.

Voor meer informatie:
Gerard Nijsse
Potato Monday
info@potatomonday.nl 
www.potatomonday.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven