Cherryway 4 en Cherryscan scannen volledige oppervlak van het fruit

Maf Roda presenteert nauwkeurig detectiesysteem van defecten in kersen

De nieuwste ontwikkelingen van Maf Roda op het gebied van kersensortering maken het mogelijk de productiviteit in de pakstations gevoelig te verhogen. De Cherryway 4 en Cherryscan technologieën zijn onmisbaar geworden voor elk bedrijf dat kersen op de internationale markten brengt. Wie met kersen aan de slag gaat, heeft immers te maken met twee problemen: het fruit is kwetsbaar en heeft een lange steel. De verwerkingslijnen van Maf Roda bieden een oplossing voor deze twee uitdagingen.

De grote technische verbetering in Cherryway 4 is het nieuwe gepatenteerde rotatiesysteem op basis van 4 bewegingen. Dit is helemaal nieuw op de markt en wordt exclusief door Maf Roda gefabriceerd. Het nieuwe systeem maakt het mogelijk om het hele oppervlak van de kers te scannen terwijl de steel intact blijft. De rotatie gebeurt volledig automatisch zonder dat enige mechanische aanpassing nodig is en ook de vullingsgraad én de productiesnelheid worden verhoogd.

Ook worden de kersen over de gehele lijn uiterst zorgvuldig en zacht behandeld, waardoor de kwaliteit van het fruit behouden blijft. Een nieuw toevoersysteem minimaliseert de aanvoer van dubbel fruit en dus ook de retour van fruit. De overgangen tussen de secties zijn heel soepel. Er zijn punten op de lijn waar de botshoogte met maar liefst 85 mm is gereduceerd. Dit zijn grote stappen voorwaarts die Maf Roda heeft gerealiseerd om maximaal zorg te dragen voor het fruit en de kwaliteit te vrijwaren.

Cherryscan heeft ook nog andere nieuwigheden die zorgen voor betere prestaties en een grotere precisie. Het interface is heel eenvoudig te bedienen en het externe analysesysteem heeft de nauwkeurigheid bij het detecteren van defecten in kersen aanzienlijk verbeterd in vergelijking met de vorige versie. Zo voorkomt het nieuwe systeem dat de stelen elkaar hinderen bij het in beeld brengen van het fruit.

Een van de grote internationale kersenbedrijven die gekozen heeft voor de nieuwe sorteerlijn van Maf Roda is Boluvero. “Het kwaliteitssysteem van de sorteerlijn is buitengewoon effectief”, zo zegt Andrés Boluda, algemeen directeur van Boluvero. “Dankzij het hoge prestatieniveau en het werken met vele parameters wordt een heel nauwkeurige controle bekomen van de verschillende soorten defecten en van de verschillende soorten kwaliteit. Aan de andere kant hebben we met eigen ogen kunnen zien hoe het door Maf Roda gepatenteerde draaisysteem bijna het hele oppervlak van het fruit in beeld brengt, waardoor de detectie van defecten aanzienlijk wordt verbeterd.”

Voor meer informatie:
Maf Roda Agrobotic
Avda. de la Libertad nº 534
46600 Alzira (Spanje)
+34 962 403 011
rodasale@mafroda.es
www.maf-roda.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven