Colorada Fresh Pineapples

Panamese MD-2 ananas verovert Europese markt

De Panamese teler Colorada Fresh Pineapples verovert de Europese ananasmarkt in rap tempo. Het bedrijf mag zich inmiddels de grootste exporteur van premium ananas naar Europese landen noemen en verzendt haar fruit uitsluitend per luchtvracht. Colorada Fresh Pineappels is gevestigd in La Chorerra, in het binnenland van Panama, waar zij het beroemde Golden Extra Sweet MD-2 ananasras teelt.

De recente opkomst van Colorada Fresh Pineapples op de Europese markt is opvallend, aangezien per luchtvracht verzonden fruit slechts 1% van alle vrachtbewegingen in gewicht vertegenwoordigt. De vraag naar per luchtvracht verzonden fruit wordt getemperd door de hoge kosten, die soms wel tot 16 keer hoger zijn dan die voor zeevracht. 

Even opmerkelijk is het feit dat Colorada Fresh ondanks de pandemie vorig jaar een succesvol jaar beleefde. Het bedrijf begon vorig jaar tijdens de pandemie met het verladen van ongeveer 2.000 kilo premium ananas per week. Inmiddels verlaadt zij wekelijks ruim 6.000 kilo ananas.

"We zijn erg blij met het succes dat we vorig jaar hebben bereikt, zelfs tijdens de pandemie. We zijn in september 2020 begonnen met het verzenden van onze Golden Extra Sweet-ananas naar Italië en andere Europese landen. Tot nu toe zijn we er goed in geslaagd om  nichemarkten in Italië aan te boren," zegt Juan Carlos, MD-2 specialist en de man achter Colorada Fresh Pineapples.

De MD-2 ananas is favoriet op internationale markten vanwege het sterke aroma en de lekkere smaak en het feit dat zij een enzym bevat waardoor eiwitten gemakkelijker worden verteerd. Daarnaast is de vrucht rijk aan vitaminen C en B, water, suikers en vezels. 

De Golden Extra Sweet ananas steelt echter ook  de show met haar 'looks'. Het ras MD-2 ziet er fraaier uit dan andere rassen, zoals Smooth Cayenne. MD-2 heeft een intense gele bast en is dankzij haar hoekige vorm gemakkelijker te transporteren en presenteren.  

"Dankzij de unieke klimatologische omstandigheden in Panama is onze ananas zoeter van smaak en heeft zij een hogere Brix. Onze ananas smaakt dus beter en is van hogere kwaliteit dan fruit uit andere herkomstgebieden. Dankzij deze uitmuntende eigenschappen is ons lokaal geteelde fruit nu toonaangevend op de internationale ananasmarkt. De vraag naar onze ananas neemt toe in Italië, maar ook elders in Europa. Het klimaat hier in Panama maakt het mogelijk om jaarrond ananas te telen en hierdoor kunnen we Europese markten een consistente aanvoer van premium fruit garanderen," aldus Carlos.  

Voor meer informatie: 
James Gooden
Colorada Fresh Pineapples
+507 6540 9126
info@coloradafreshpineapples.com
coloradafreshpineapples.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven