Tekort aan scheepscontainers is grotendeels opgelost

Exportprijs Chinese knoflook stabiliseert zich

De marktprijs van Chinese knoflook steeg vóór het Chinese lentefeest (12 februari 2021) en begon daarna te dalen. De voorbije twee weken is de marktprijs gestabiliseerd. De huidige exportprijs van Chinese knoflook is met één derde gedaald ten opzichte van deze tijd vorig jaar. De redenen voor deze ontwikkeling hebben te maken met de opslaghoeveelheid en de retailkanalen. Het nieuwe knoflookseizoen in Yunnan heeft nauwelijks enig effect gehad op de Chinese markt.

Er waren geruchten op de Chinese knoflookmarkt over de impact van de weersomstandigheden op het aanbod eerder dit jaar. Veel mensen dachten dat het koude weer de opbrengst in het nieuwe seizoen sterk zou doen dalen. Zij verwachtten dat de prijs later in het seizoen een hoogtepunt zou bereiken. Dat is de reden waarom inkopers knoflook uit de teeltgebieden bleven kopen, waardoor een koopgekte ontstond.

Annie Chen, salesmanager bij Jining Fenduni Foodstuff:  "Deze omstandigheden zijn nu volledig verdwenen. De slechte weersomstandigheden hebben geen grote gevolgen gehad voor de oogst. Binnenkort zal nieuwe knoflook op de markt komen. De productkwaliteit lijkt vrij goed te zijn." 

Gevraagd naar de huidige omstandigheden in de transportsector en de gevolgen daarvan voor de knoflookexport, antwoordde Annie Chen: "De scheepvaartkosten begonnen heel langzaam te dalen na het Chinese Lentefestival, wat zeker gunstig is voor de knoflookexport en tegelijk wordt het tekort aan zeecontainers in Azië geleidelijk aan opgelost. Het huidige knelpunt ligt in Europa, waar er nog steeds een ernstig tekort is aan zeecontainers."

"Wij zijn nog steeds in staat onze knoflook op tijd te leveren op de markten van bestemming. De Covid-19-pandemie blijft echter de overzeese markten beïnvloeden, hoewel de omstandigheden veel beter zijn dan in 2020. Elk segment van het exportproces verloopt volgens schema."

Voor meer informatie:
Annie Chen - Sales Manager
Jining Fenduni Foodstuff Co., Ltd.
Skype: fenduni5
+ 86 18678710377 
annie@china-garlic.com 
www.garlics.com 
www.china-garlic.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven