Recticel breidt zijn isolatieactiviteiten uit met de overname van Gór-Stal

Recticel kondigt aan dat het voorlopige overeenkomsten heeft gesloten met de eigenaars van het Poolse privébedrijf Gór-Stal Sp.
z o.o. ("Gór-Stal") om de Gór-Stal activiteiten op het gebied van polyisocyanuraat-gebaseerde (PIR) thermische isolatieplaten over te nemen.

De overname zal in contanten plaatsvinden voor een ondernemingswaarde van € 30 miljoen, waarvan € 27,25 miljoen betaalbaar is bij afsluiting en € 2,75 miljoen betaalbaar
in twee gelijke schijven in 2022 en 2023. De transactie is onderworpen aan een bevestigend boekenonderzoek (due diligence) en gebruikelijke opschortende voorwaarden.

In 2015 startte Gór-Stal zijn activiteiten inzake PIR-isolatieplaten met de bouw van een nieuwe fabriek in Bochnia, die zich toelegt op de productie van de hoogwaardige thermische isolatieplaten termPIR bestemd voor de bouwsector. In 2020 stelde de fabriek in Bochnia 66
mensen tewerk en genereerde het een netto-omzet van € 16,7 miljoen en een genormaliseerde EBITDA van € 2,5 miljoen, op basis van een kapaciteitsbezetting van circa 40%. 

De overname van de Gór-Stal isolatieplaten business zal leiden tot  een versnelde expansie naar de Centraal- en Oost-Europese markten, waar Recticel tot dusver niet aanwezig was. 

De transactie zal naar verwachting tegen juli 2021 worden afgerond.

Voor meer informatie:
Recticel
Bourgetlaan 42
1130 Brussel
info@recticel.com 
www.recticel.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven