Corné van Liere van ISM Machinery:

"We hebben alles in huis om AGF-verwerkings- en verpakkingslijnen op maat te ontwerpen en te engineeren"

Tholen - In de drie jaar dat ISM Machinery in een nieuw bedrijfspand op het industrieterrein De Poel in Goes is gevestigd, heeft het bedrijf een forse ontwikkeling doorgemaakt. "Toen leverden we nog vijf machines per jaar af, nu zijn het er al dertig", vertelt hoofd engineering Corné van Liere. Onlangs introduceerde de machinebouwer een nieuwe huisstijl onder het motto 'inventive in processing'. "Met maatwerk oplossingen kunnen wij het onderscheid maken!"


Kees Mol en Corné van Liere

De machinefabriek levert een variëteit aan productielijnen voor versproducten, waaronder de AGF. Zo werd er onlangs een volledig automatische afvullijn geleverd inclusief weger en ontnester. Ook maken we wasinstallaties, snijmachines en allerlei weegoplossingen. Je ziet dat klanten bij hele specifieke vragen vaak behoefte hebben aan maatwerk, terwijl de grote leveranciers gebonden zijn aan standaardoplossingen. Wij zijn in dat gat gesprongen. We hebben hier alles in huis om oplossingen op maat te bedenken en te engineeren."

Nieuwe opdrachten kwamen vooralsnog vooral door mond-tot-mondreclame binnen. "We hebben geen verkoper op de weg zitten, maar het is wel de bedoeling dat ik me de komende tijd wat meer met bedrijfszaken bezig ga houden, zodat Kees Mol zich meer op de verkoop kan richten. De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt om een stevige basis neer te zetten, zowel met programma's waarin we hebben geïnvesteerd, als met het personeel. Naast vijf man vast personeel hebben we een aantal ZZP'ers in feite fulltime voor ons aan het werk. Tevens doen we onderhoud, maar onze focus ligt echt op nieuwe machines met het daarbij horende onderhoud."

"Het mooie met nieuwe machines is dat je zo'n traject blanco ingaat. Bedrijven leggen hun wensen neer en dan kijken wij of wij daar een geschikte oplossing voor kunnen maken. Wij brengen vervolgens onze ideeën in en die mix levert de mooiste machines op. Na het grove ontwerp maken we een prijs op en als we de opdracht krijgen, kunnen we aan de slag", neemt Corné ons mee in het traject. "Natuurlijk is er concurrentie op de markt, maar vooralsnog komt er gelukkig genoeg werk onze kant op om het druk te hebben."

"We zien bij de voedselverwerkende bedrijven nog veel mogelijkheden om verder te automatiseren. Morspunten, valhoogtes en overgangen zijn kritische punten waar vaak veel winst te behalen valt in het proces. Er is nog zoveel handjeswerk en we zien mogelijkheden om daar het nodige in te automatiseren. We dagen AGF-verwerkende bedrijven graag uit om hun vragen bij ons neer te leggen."

Vooruitblikkend naar de toekomst, geeft Corné aan niet zo nodig hard te willen groeien in personeel, maar wel graag de activiteiten te willen verbreden. "Zo zouden we graag de stap maken naar de fijne mechanica met weeg- en verpakkingsoplossingen. Uiteindelijk willen we naar het maken van een totale lijn toe van de verwerking van het product tot het afvullen in de bakjes. Daar zal nog wel even tijd overheen gaan, maar we hebben hier alles in huis om complete lijnen voor onze rekening te nemen"

Voor meer informatie:
ISM Machinery
Hudsonweg 10
4462 HJ Goes
Tel: 0113-405035
info@ismgroup.nl
www.ismgroup.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven