Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ZTI introduceert nieuwe Fruit & Vegetable Wedger

"De pandemie gaf ruimte voor nieuwe ontwikkelingen"

Ondanks de pandemie is ZTI smart machines uit Tuitjenhorn toch positief over het afgelopen jaar. De productie van machines bleef wat achter, maar gaf daardoor ook ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. De Watermelon Wedger, de Watermelon Dicer, de Fruit & Vegetable Wedger, de Mango Peeler-de-Cheeker 20 en de Pineapple Peeler werden in 2020 opgeleverd.


Hans Keijzer

"Een bijzonder jaar"
Hans Keijzer, directeur van ZTI, zag begin vorig jaar de maatschappelijke en economische gevolgen van de pandemie toch wat angstig tegemoet. Keijzer: “Het werd snel duidelijk dat de reisbranche flink te lijden zou krijgen. Een behoorlijk deel van onze afnemers levert gesneden fruit aan hotels, restaurants, lunchrooms, cruiseschepen, kantines en bedrijven die vliegtuigmaaltijden bereiden. Die afname kwam wereldwijd behoorlijk stil te liggen. Daarnaast werden veel bedrijven toch wat terughoudend om te investeren. Alles en iedereen stond op de rem. Deze rustigere periode in de productie van onze bestaande machines gaf ons wel de ruimte om een groot aantal nieuwe ontwikkelingen te kunnen doen. Het afgelopen jaar heeft ons naast veel minder goeds dus ook heel veel gebracht”.

"De lucht begint hopelijk op te klaren"
Volgens Hans begint de markt weer aan te trekken. Hij krijgt veel belangstelling voor de nieuwe machines en langlopende offertes worden weer nieuw leven ingeblazen. “Je merkt dat de markt weer in beweging komt. Zij het voorzichtig. Mensen moeten toch blijven eten en met name groente en fruit zijn belangrijke vitaminebronnen. Ook het vak met voorgesneden producten wordt in de winkel groter en vindt meer afname. Want door zelf ook aan je weerbaarheid te werken, ben je het virus misschien wel een stap voor.” 

Fruit & Vegetable Wedger parteert kool, meloen, knolselderij, pompoen en nog veel meer
Recent is de eerste fruit & Vegetable Wedger geleverd. In eerste instantie is de machine ontwikkeld voor het parteren van knolselderij, maar als snel bleek dat er veel meer op de machine verwerkt kon worden. Het product wordt in twee helften gesneden, of vier of vijf wiggen. De machine verwerkt maximaal dertig stuks per minuut. Het snijresultaat geeft scherpe en gelijkmatige wiggen, klaar om verpakt of verder verwerkt te worden.

Naar wens aanpasbaar
De standaardversie is uitgerust met bakken voor vier en vijf wiggen. Hierdoor is het mogelijk om kleinere partjes te snijden van bijvoorbeeld een grote knolselderij. Optioneel kunnen de vier en vijf gesegmenteerde messen ook worden vervangen door twee één gesegmenteerde messen. Deze snijden het product in twee helften. De wiggen worden via een glijgoot aan de zijkant van de machine uit de machine geleid. Daar kunnen ze worden verzameld in een bak of met een transportband naar boven worden getransporteerd. Bovendien kan op de machine een teller worden gemonteerd om het aantal gesneden wiggen te tellen.

Voor meer informatie:
Hans Keijzer
ZTI smart machines
+31 (0) 224 - 55 33 00
info@zti.nl   
www.zti.nl     

 

Publicatiedatum: