Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tummers Food Processing Solutions:

"De KW800-wasinstallaties verwerken tot wel 175 ton aardappelen per uur"

Tummers heeft recent een productielijn bij een Deense zetmeelfabriek gebouwd en is tevreden met de resultaten. "Deze proceslijn, bestaande uit onder andere 4 van onze wasinstallaties, draaide gedurende 3 maanden 10 uur per dag en waste in die tijd wel 700.000 ton aardappelen. Ook de verwachte zetmeelproductie van 130.000 ton per seizoen werd ruimschoots overschreden door 174.000 ton", zegt Tummers. 


 
"Zoals de naam al doet vermoeden, wordt aardappelzetmeel gewonnen uit aardappelen. Dit product bevat nauwelijks proteïne of vet en heeft een witte kleur, hoge bindkracht en neutrale smaak. Het kent daarom tal van toepassingen, waaronder in de voedingsindustrie en techniek", legt de machinefabrikant uit. 

Bindmiddel
Vanwege de neutrale smaak wordt aardappelzetmeel binnen de voedingsindustrie vaak gebruikt als bindmiddel voor producten als banketbakkersroom, borrelnootjes, chips, Frankfurter worst en zelfs winegums. De hoge bindkracht maakt het ook geschikt voor technische toepassingen in bijvoorbeeld behanglijm, papier, stijfsel en gegommeerd papieren plakband.


 
"Voorafgaand aan het zetmeelproductieproces ontvangen onze wasinstallaties de aardappelen om ze grondig schoon te maken. De KW800-modellen die in de Deense aardappelzetmeelfabriek draaien, zijn de grootste in hun soort. Deze wasmachines draaien tot wel 175 ton per uur en staan ​​bekend om hun onderhouds- en gebruiksvriendelijke ontwerp", besluit Tummers. 

Voor meer informatie:
Tummers Food Processing Solutions
+31 (0) 164 61 40 70
info@tummers.nl 
www.tummers.nl 

 

Publicatiedatum: