Lokale wintergroenten in de schijnwerpers

In het voorjaar van 2020 zag het platform Standfinder het licht. Een 'leuke 'hobby' resulteerde in een serieus stalletjesplatform. De afgelopen maanden werden in speciale promotiecampagnes al diverse producten, waaronder pompoenen, gepromoot en nu is het de beurt aan (winter-)groenten. 


Dennis Moes en Robin Dekker van Standfinder bij een van de aangesloten stalletjes. Meer over de totstandkoming van het platform hier in een interview uit het najaar van 2020.

Wintergroenten
Nederlanders scoren bepaald niet hoog op het gebied van groenteconsumptie, weten ze bij het platform dat lokaal aanbod door heel Nederland online zichtbaar maakt. "Er wordt vaak gegrepen naar de bekende soorten, zoals kolen, wortelen en sla. Terwijl er een enorm aanbod is aan groentes die meer bekendheid verdienen vanwege hun gezonde eigenschappen. Bovendien is het beter voor het milieu als de groente niet uit Verweggistan komt en duizenden transportkilometers heeft afgelegd voordat het op ons bord ligt. Er zijn zoveel heerlijke groentes uit eigen land verkrijgbaar. Van pastinaak tot schorseneren in januari, van bleekselderij tot courgette in juli.


Een blik in de stand van De Wolvenstee, een van de aanbieders van wintergroenten op www.standfinder.nl 

Om lokale aanbieders van in dit geval wintergroenten te helpen, is het team van Standfinder volop bezig het uitbreiden van  websitefunctionaliteiten, enthousiaste deelnemers aan facebookgroepen en het schrijven van informatieve blogs, waardoor zich een groeiende groep aanbieders en afnemers vormt die gebruik maakt van Standfinder. "Al deze mensen dragen hun steentje bij aan het verduurzamen van onze samenleving."

Voor meer informatie:
Standfinder
www.standfinder.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven