Webinar: Inkijkje in het nieuwe dashboard marktinformatie AGF van GroentenFruit Huis

In september jl. heeft GroentenFruit Huis het dashboard marktinformatie gelanceerd op het ledenportaal van GroentenFruit Huis. "Maak nu gebruik van het unieke dashboard dat internationale data presenteert van productie tot en met consumptie!", aldus Wilco van den Berg, die samen met collega's Robert Bakker en Ruud Hoosemans het dashboard heeft ontwikkeld. Het dashboard, beschikbaar voor leden van GroentenFruit Huis, toont op één plek de meest belangrijke databronnen (10 in totaal) waarin u makkelijk de juiste informatie kunt vinden.

Waarom heeft GroentenFruit Huis dit dashboard gelanceerd voor haar leden?
Wilco van den Berg legt uit: "Marktdata groenten en fruit zijn op veel verschillende plekken beschikbaar, maar het is heel lastig om de juiste data te vinden en te interpreteren. Zo horen we regelmatig: "Met open databronnen als CBS statline en Eurostat valt niet te werken!" We maken het voor onze leden makkelijker door open databronnen en gekochte data bij marktonderzoeksbureaus te combineren in een dashboard. Het gaat dan om alle belangrijke bronnen op één plek van productie- tot en met consumptiedata. Om dit goed aan te pakken was de bouw van een DataWareHouse en een dashboard noodzakelijk.".

Wat kan het dashboard voor u betekenen?
Wilco: "De informatie uit het dashboard helpt u bij het maken van accountplannen of presentaties voor klantgesprekken. Daarnaast leidt het koppelen van data tot betere inzichten en kunnen beslissingen beter onderbouwd worden. Op deze manier kunt u efficiënt en doelgericht de juiste informatie bemachtigen en uw klanten en ketenpartners optimaal bedienen. Het dashboard is gebouwd in een Microsoft Power BI omgeving. Microsoft Power BI is een interactieve tool voor het visualiseren van data."

21 januari 2021: webinar met meer uitleg
Op donderdag 21 januari 2021 organiseert Wilco van den Berg samen met Robert Bakker van 14.00 uur tot ongeveer 15.00 uur het webinar 'Inkijkje in het dashboard Marktinformatie' voor leden van GroentenFruit Huis. Wilco neemt u mee in de diverse bronnen die in het dashboard zijn opgenomen en laat stap voor stap zien hoe u de juiste informatie kunt vinden aan de hand van marktvraagstukken. Leden van GroentenFruit Huis kunnen zich aanmelden via het ledenportaal. Heeft u concreet vragen die te behandelen zijn in het webinar? Stuur die dan alvast in.

Voor meer informatie:
Yvonne Wigchert
GroentenFruit Huis
079 - 368 11 13 
Wigchert@groentenfruithuis.nl  
www.groentenfruithuis.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven