Henri Abrieu, Blue Whale Superalp:

Franse perenmarkt behoorlijk actief

"De perenmarkt is behoorlijk actief, althans als het gaat om onze alpenproducten," vertelt Henri Abrieu van Blue Whale Superalp. Het bedrijf uit de Durance-vallei is gespecialiseerd in de teelt en de afzet van appelen en peren uit de Alpen.

“We hebben dit jaar een zeer goede perenoogst, zowel wat betreft de opbrengstgrootte als wat betreft de kwaliteit. Hoewel we niet weten of en hoe (snel) de situatie op de markt zal veranderen nu we nog steeds midden in de coronaviruscrisis zitten, zijn we optimistisch over het verloop van de rest van het seizoen."

Blue Whale Superalp heeft de afgelopen maanden veel William-peren op de markt gebracht. Momenteel richt het bedrijf zich op winterperen als Louise Bonne, Passe Crassane en Comice. Behalve deze rassen biedt het ook Guyot-, Conférence- en Qtee-peren aan.

Qtee-peren

Rustige markt voor appelen
“In tegenstelling tot de situatie op de perenmarkt is het op de appelmarkt op dit moment vrij rustig. Dit geldt voor alle markten samen,” vertelt Henri. Het belangrijkste ras dat door de telers van Blue Whale Superalp wordt geteeld, is de Golden appel.

Blue Whale
Superalp maakt sinds dit seizoen deel uit van de Blue Whale-groep. "We zijn erg blij dat we ons bij Blue Whale hebben aangesloten," benadrukt Henri. “Deze samenwerking geeft ons nieuwe afzetmogelijkheden via nieuwe markten."

Voor meer informatie:
Henri Abrieu
Blue Whale Superalp
henri.abrieu@blue-whale.com 
www.superalp.fr  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.