Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Het seizoen loopt tot en met mei 2021

Spaanse Hass avocado-oogst is in volle gang

In de maand december wordt traditioneel het startschot gegeven voor het Hass avocadoseizoen in Spanje. Naar verwachting zal het fruit op de markt worden gebracht tot en met mei 2021 en zullen er betere resultaten geboekt worden dan vorig jaar. De avocado blijft immers hip.

“Eindelijk zijn we weer bij het belangrijkste moment van de hele productiefase aanbeland. Vanaf nu kunnen we de consument weer voorzien van dit superfood dat een essentieel onderdeel is geworden van het Spaanse dieet. Spanje is trouwens een van de belangrijkste Europese landen die avocado telen en exporteren. Onze telers zijn optimistisch en ze hebben er het volste vertrouwen in dat we zoals elk jaar weer ruimschoots aan de verwachtingen zullen voldoen, niet alleen in kwantiteit, maar ook in kwaliteit”, zegt Xavier Equihua, CEO van de World Avocado Organization (WAO).

La Axarquía, in de provincie Málaga, en de kust van Granada zijn dé regio’s bij uitstek waar de Spaanse avocadoteelt plaatsvindt en waar enkele van de grootste afzetbedrijven opereren, niet alleen op regionaal, maar zelfs op wereldvlak. Reyes Gutiérrez, een bedrijf dat actief is op de internationale markt, teelt en zet dit superfood nu al bijna drie decennia af en wordt stilaan een toonaangevende leverancier van avocado’s aan markten zoals Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Scandinavische landen, Duitsland en enkele Oost-Europese landen.

Binnenkort wordt het een drukte van jewelste in de boomgaarden. De leden van de WAO kunnen een beroep doen op veel avocadotelers die ook allen meewillen in het verhaal van de sector die zich sinds enkele jaren inzet om een mooi evenwicht te vinden tussen de teelt van kwaliteitsproducten en de bescherming van het milieu zonder daarbij een eerlijke vermarkting uit het oog te verliezen die het tientallen huishoudens in staat moet stellen om in hun levens-onderhoud te voorzien.

Een groot deel van de Spaanse avocado-oogst is bestemd voor binnenlandse consumptie, terwijl de rest vooral op de Europese markten wordt afgezet. De avocado is een product dat steeds belangrijker wordt in de Spaanse economie.

Voor meer informatie:
World Avocado Organization (WAO)
www.avocadofruitoflife.com

Publicatiedatum: