Nick Maglio, ProEx Food, over de toegenomen vraag naar verwerkt voedsel

"Blancheren van groenten en fruit is hygiënischer"

De vraag naar verwerkte groenten en fruit is de afgelopen maanden toegenomen. Consumenten hebben voorraden aangelegd van lang houdbare voedingsproducten vanwege de lockdown of quarantaine. Ziekenhuizen en thuiswerkers hebben de behoefte aan vers gesneden of bereide maaltijden doen toenemen. "Er zijn steeds minder verwerkers die groenten en fruit snijden en invriezen of conserveren zonder ze licht te blancheren," zegt Nick Maglio, marketingdirecteur bij ProEx Food, een Duits-Amerikaanse machinefabrikant voor de voedingsindustrie.

"Zowel retailkopers als eindgebruikers zijn op zoek naar een combinatie van veiligheid en gebruiksgemak. Dit geldt niet alleen voor het uiterlijk en de textuur van de versproducten, maar ook voor de hygiëne en het gemak tijdens de bereiding. Tegenwoordig leggen velen bijzondere nadruk op de veiligheid van de consument en willen ze terugroepacties vermijden. Het leveren van deze veiligheid, zonder de voedingsstoffen weg te koken, is cruciaal voor het succes in de moderne, gezondheidsgerichte markt."

"Wat veel verwerkers niet weten is dat we bij ProEx Food een aantal zeer aantrekkelijke modules hebben voor het blancheren van voedsel. Ongeacht de vorm - of het product nu op een transportband wordt verwerkt of ondergedompeld – zijn onze machines allemaal gemaakt van roestvrij staal. De machines zijn zo ontworpen dat ze efficiënt werken en weinig energie en water verbruiken. Deze lijnen zijn krachtig en toch betaalbaar."

De blancheurs worden meer in detail gepresenteerd op de website van ProEx Food. De uiteindelijke complete machineoplossing is altijd afgestemd op het product en de behoeften van de klant. "Om dit te bereiken stellen we verschillende vragen in het ontwerpproces. We willen weten wat de producten zijn, hoe ze geleverd worden, hoe het product er uiteindelijk uit moet zien enzovoorts. De capaciteits- en temperatuureisen helpen ons om niet alleen het juiste type machine te bepalen, maar ook de juiste configuratie in de lijn."

"We zijn er trots op dat we de juiste oplossing bieden voor elke individuele processor. Wij werken onvermoeibaar aan de ontwikkeling van de juiste apparatuur voor onze klanten, of het nu gaat om een enkele blancheur of een hele productielijn," besluit Nick.

Voor meer informatie:
Nick Maglio
ProEx Food LLC
marketing@proexfood.com
www.proexfood.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven