VK-eis kwaliteitscertificaat bij import groenten en fruit is vervallen

Het Verenigd Koninkrijk heeft de eisen voor de import van groenten en fruit opnieuw aangepast op 11 november 2020 meldt het KCB op haar website. De op 27 oktober jl. aangekondigde eis dat vanaf 1 januari 2021 een kwaliteitscertificaat (EU Certificate of Conformity, ook wel controlecertificaat) is vereist bij import van zendingen verse groenten en fruit is komen te vervallen. Hier staat nu aangegeven dat een EU Certificate of Conformity geen vereiste is.

Bij export naar derde landen moeten groenten en fruit nu al voldoen aan de EU-handelsnormen. Dit is echter geen eis van derde landen, maar een uitvoereis van de EU. Het KCB houdt hier toezicht op door middel van exportcontroles en geeft kwaliteitscertificaten af. Per 1 januari 2021 wordt het VK een derde land. Ondanks dat het VK de eis voor een kwaliteitscertificaat voor import laat vervallen, verandert de uitvoereis van de EU niet.

Het KCB bekijkt hoe en wanneer deze uitvoereis wordt geïmplementeerd in 2021. Meer informatie hierover volgt.

bron: KCB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.