nieuwe lijn van PND - Fruit Processing Machinery

Consumptie appelschijfjes neemt toe

De schil van een appel bevat veel gezonde eigenschappen: het bevat ursolinezuur, wat belangrijk is voor het beheersen van het lichaamsgewicht. Er is een groeiende trend merkbaar van de aankoop van kant-en-klare, gesneden en verpakte appelen, die de rol van tussendoortje op zich nemen.

Virginia Cascella vertelt over de voordelen van het eten van appelen met schil. Ze is expert op het gebied van confenience fruit en verkoopmanager bij het Italiaanse PND, Fruit Processing Machinery, dat is gespecialiseerd in fruitverwerkingsmachines. 

Medewerkers van PND. Vlnr: Gianluca Giordano,verkoopmanager; Virginia Cascella, exportmanager; Marlena Miarczyńska, verkoper Polen; Vincenzo Di Prisco, algemeen manager; Melania Di Prisco, financieel manager; Valerio De Caro, senior verkoopmanager

“Veel scholen bieden tegenwoordig fruit aan en dit project wordt op steeds meer scholen toegepast. Hierdoor zijn de aanvragen voor machines die het fruit kunnen verwerken toegenomen. De afgelopen jaren is er een versnelling opgetreden aangaande de consumptie van kant-en-klaar fruit en dit komt mede door de verpakte appelpartjes met schil. Deze zijn verpakt in een zakje van 80 gram. De schil bevat heilzame stoffen die in staat zijn om de goede vetten te verhogen, waardoor je meer calorieën kunt verbranden. Dit vermindert het risico op obesitas, zeker in de kinderleeftijd”, zegt Cascella. 

De appelen worden gewassen en in partjes gesneden.

Het lijkt er dus op dat de toegang tot gezond voedsel en de consumptie ervan de vraag heeft doen toenemen. “De appelpartjes hebben altijd al deel uitgemaakt van fruitsalades met meloen, ananas en kiwi, die ook tot het convenience assortiment behoren. De belangrijkste bestemming van voorgesneden en verpakte appelen zijn scholen, bedrijfskantines, supermarkten en de horeca, en dan heb ik het over de fastfoodrestaurants”, zegt Cascella.

Model CB8

“In het kader hiervan heeft PND een nieuwe automatische lijn opgezet die speciaal is ontworpen voor het snijden van appelen. Het gaat om Model CB8 die de appelen ontkernt en snijdt. De lijn bestaat uit een verzamelbak, gevolgd door een automatische sorteerder en een systeem dat de appelen naar het snijstation transporteert. In de laatste fase worden de kern van de appelen verwijderd en vervolgens worden ze in partjes gesneden.” 

Met de nieuwe machine is het mogelijk om tot 20 partjes in één keer te snijden. Het proces is volledig geautomatiseerd en er komt alleen een medewerker aan te pas als de appelen in de verzamelbak worden geplaatst. Daarna worden ze direct gesneden en ondergaan een behandeling om verkleuring te voorkomen.

De appelen worden verwerkt.

“Deze lijn biedt veel voordelen, waaronder de hoge snijkwaliteit, de hoge productiecapaciteit en door de automatisering zijn er weinig medewerkers nodig. Net als alle andere machines van PND is ook deze zeer gebruiksvriendelijk en de onderhouds- en schoonmaakprocessen zijn eenvoudig uit te voeren. Het heeft een opbrengst van 75% en is ideaal voor internationale leveranciers of bedrijven die verpakkingen met 80 gram gesneden appelen op de markt brengen”, besluit Cascella. 

Voor meer informatie:
Virginia Cascella
PND - Fruit Processing Machinery
Via Brancaccio, 11
84018 Scafati (SA) - Italië
+39 081 8509368
info@pndsrl.it 
www.pndsrl.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.