Nick Bakelaar, Spot:

"Noord-Amerikaans zoete aardappelseizoen gestart met opvallend sterke lokale markt"

Tholen - Het nieuwe seizoen van de Amerikaanse zoete aardappelen is begonnen. "Iedereen in de Verenigde Staten is druk bezig met rooien. Het rooien loopt wat trager volgens planning doordat we een hoop regenval hebben gekregen in de Verenigde Staten, waardoor het zich allemaal enigszins heeft vertraagd. Echter zien we geen groot verschil ten opzichte van vorig jaar in kwaliteit en beschikbaarheid", vertelt Nick Bakelaar van Spot.

Thanksgiving sales
"Wat wel opvallend is, is dat het Amerikaanse seizoen wat later van start gaat waardoor we ons nu al volledig richten op de Thanksgiving sales bij de lokale supermarkten in de VS. Hierdoor kunnen we ons daar volledig op focussen om dat tot een succes te maken om vervolgens door te pakken op de export sales", aldus Nick. "Echter is de lokale markt nog steeds heel sterk en is deze hoger als de exportmarkt wat bijzonder is en je niet vaak meemaakt aan het begin van het seizoen. Onze Europese programma’s vullen we nu voornamelijk vanuit onze Spaanse teelt, aanvoer uit Egypte en eerste nieuwe oogst uit USA."

Gemiddelde opbrengst
"Onze Amerikaanse oogst van Battleboro Produce is goed en hierin verwachten wij dan ook geen problemen ten opzichte van vorig jaar en zullen we wederom jaarrond Noord-Amerikaanse zoete aardappelen kunnen leveren zowel lokaal uiteraard als ook in Europa. De opbrengst per acre is gemiddeld van wat we tot nu toe hebben gezien, wat een goed teken is", vervolgt Nick. "Daarentegen loopt Egypte nu langzaam tegen het einde van het seizoen aan, hoewel er nog genoeg beschikbaar is maar de kwaliteit niet altijd meer optimaal is. Uiteindelijk wordt dit weer gevolgd door Spanje wat opvallend genoeg laat is voor de tijd van het jaar."

“Naast de containers die we direct vanuit USA naar onze klanten verladen, verpakken we veel van onze programma’s op onze locatie in Poeldijk. Op deze manier kunnen we de flexibiliteit aanbieden om eventuele ad-hoc extra promoties aan te bieden, een ander format aan te leveren of nog daags voor aankomst de kwaliteit te controleren.”

 

Voor meer informatie:
Nick Bakelaar
Spot
ABC Westland 128
2685 DB Poeldijk
Tel: 0174-470105
nick@spot.farm      
www.spot.farm 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.