Bart Nemegheer, De Aardappelhoeve

“Zo'n 70% van de Belgische aardappelen zit nog in de grond”

Tholen – Nog ongeveer 70% van het Belgisch aardappelareaal moet nog gerooid worden. Vanwege de lange droge periode gevolgd door een zeer natte periode, konden de telers niet beginnen met rooien. “Voor de komende dagen ziet het weer er goed uit. De aardappeltelers gaan het de komende week heel erg druk krijgen”, vertelt Bart Nemegheer van De Aardappelhoeve. “Hoe langer we wachten, hoe moeilijker het wordt, nu de temperaturen in de ochtend rond de 5 à 6 graden liggen.”

“De opbrengt is vrij gemiddeld. Ik verwacht dat als alles gerooid is, de vraag en het aanbod in evenwicht zijn. We zien dat momenteel ook aan de prijzen die weer wat opveren. Toch is het afwachten hoe het coronavirus zich de komende tijd ontwikkelt. Het kan zijn dat het virus voor de tweede keer de markt verstoort en dat kan slechte gevolgen hebben op de export. Echter hopen we dat alles goed gaat en als het fout zou gaan, iedereen op tijd ingrijpt”, aldus Bart.

Ook de zoete aardappelen worden in de komende dagen gerooid. “We hebben dit jaar wel een iets lagere opbrengst, omdat we in juli wat koude dagen hebben gehad en die maand is cruciaal. Augustus heeft een deel goed gemaakt, maar de dagen in augustus zijn al een flink stuk korter. Daarom zijn de zoete aardappelen dit jaar iets fijner dan vorig jaar, maar over de kwaliteit zijn we erg tevreden. Voor nu is het belangrijk dat alles naar binnen wordt gehaald en daarna kunnen we zien hoe alles verder verloopt”, besluit Bart.

Voor meer informatie:
Bart Nemegheer
De Aardappelhoeve
Putterijstraat 7A
8700 Tielt (België)
+32 (0)477 29 17 84
bart@deaardappelhoeve.be       
www.deaardappelhoeve.be     

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.