Op 13 oktober tijdens Dutch Food Week

Telers en tuinders gaan 45.000 appels uitdelen aan verzorgingshuizen, scholen en de voedselbank

Telers en tuinders delen op dinsdag 13 oktober tijdens de Dutch Food Week tienduizenden appels uit bij verzorgingshuizen, scholen en voedselbanken in hun eigen regio. LTO Noord, LLTB en ZLTO, belangenverenigingen van telers en tuinders en initiatiefnemers van de uitdeelactie, willen Nederlanders de waarde van de Nederlandse telers en tuinders laten zien en proeven. "Want juist nu is gezond en betaalbaar voedsel belangrijk voor ons allemaal", zegt de organisatie. 

Op vele locaties in Nederland worden appels uitgedeeld. Zo gaan telers en tuinders langs bij onder andere verzorgingshuizen, woongroepen, ziekenhuizen, de voedselbank en scholen. Dirk Bruins, voorzitter LTO Noord: “We verbinden zo op een positieve manier de agrarische sector met burgers en consumenten en we kunnen tegelijkertijd laten zien en vertellen wat de agrarische sector voor de lokale gemeenschap  betekent. Juist ouderen, zieken of hulpbehoevenden hebben het moeilijk in deze tijd en daarom wilden we iets positiefs voor hen doen.”

“Vers en gezond voedsel is de brandstof van ons dagelijks leven” zegt Wim Bens (voorzitter ZLTO). “Met deze maatschappelijke actie houden boeren en telers Nederland gezond. En het is een blijk van waardering voor vitale beroepen in onze zorg, ons onderwijs en onze veiligheid om de hoek.”

“Wij zeggen niet voor niets telers en tuinders houden Limburg gezond’, zegt LLTB-voorzitter Léon Faassen. ‘Maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor de Limburgse agrarische ondernemers. Collega’s door het hele land zijn dag in dag uit bezig een bijdrage te leveren aan de oplossingen voor tal van maatschappelijke uitdagingen waarmee we als samenleving te maken hebben. Zorgen voor gezonde voeding is er daar slechts één van, maar wel een hele belangrijke, juist nu.”

Lekker en gezond voor ons allemaal
Elke dag zorgen telers. Zij investeren voortdurend in manieren om nog duurzamer te produceren, ze bewaken de biodiversiteit en wekken energie op. Dat doen ze voor ons allemaal. Dag in, dag uit zetten zij zich ervoor in om te zorgen dat we niet alleen nu, maar ook in de toekomst eten en drinken op tafel hebben staan. Dat we kunnen genieten van bloemen en planten in huis en van een groene leefomgeving. En dat we onze tanden kunnen zetten in zo’n lekkere appel van Hollandse bodem.

Verbindend
LTO Noord, LLTB en ZLTO zoeken vaker de samenleving op en deze actie is hiervan een voorbeeld. “Telers en tuinders doen belangrijk werk voor ons allemaal. Wij wonen in één van de meest vruchtbare delta’s van de wereld en hebben dus een verantwoordelijkheid om monden te blijven voeden. Dichtbij en verder weg. Dat is een verhaal dat je moet blijven uitleggen,” zeggen de voorzitters van de belangenverenigingen. “De Nederlandse land- en tuinbouw produceert groene, gezonde producten volgens de hoogste standaarden.”

Dutch Food Week
De uitdeelactie gebeurt tijdens de Dutch Food Week. Een week waar genieten van voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Dit jaar is het thema ‘verbinden’. Dutch Food Week stimuleert het delen van kennis met elkaar op allerlei vlakken en toont nieuwe ontwikkelingen die met ons eten te maken hebben. Daarnaast zet Dutch Food Week zich in om de kwaliteit en innovaties van de Nederlandse voedselketen nationaal en internationaal onder de aandacht te brengen. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.