Houdbaarheid van Kent mango verlengd met meer dan 21 dagen

Hazel Technologies kondigt een nieuw partnerschap aan met FLP del Peru, een Peruaanse mango-exporteur. De samenwerking richt zich, na een jaarlang testen, op het gebruik van het product Hazel for Mango tijdens seizoen 2020-2021.

Hazel for Mango is een klein zakje dat in een doosje mango's de ademhalingssnelheid en de ethyleengevoeligheid van het fruit vermindert, waardoor de houdbaarheid wordt verlengd en de hoeveelheid voedingsverspilling wordt verminderd. Voor Peruaanse exporteurs die mango naar veeleisende markten in Azië, Europa en Noord-Amerika verladen, zijn de kwaliteit en houdbaarheid na de oogst van cruciaal belang.

FLP del Peru, opgericht in 2000, maakt deel uit van de FLP-groep en heeft ook hoofdkantoren in Colombia en Ecuador en werd in 1986 opgericht door Néstor en Camilo Gutiérrez. FLP del Peru heeft meer dan 2.500 mensen in dienst en richt zich vooral op het leveren van Kent Mango aan markten zoals Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk.

Alberto Irazola, manager bij FLP del Peru (rechts op de foto): "Bij onze testen met Hazel for Mango vorig seizoen hebben we significante resultaten gezien, waarbij de houdbaarheid van Kent Mango met meer dan 21 dagen werd verlengd. Om concurrerend te blijven op de wereldmarkt is de hoogste kwaliteit noodzakelijk. Hazel for Mango is een eenvoudig te gebruiken oplossing die ons helpt onze hoge kwaliteitsnormen te bereiken."

Aidan Mouat, directeur bij Hazel Technologies: "Mango is een van de meest geconsumeerde fruitsoorten ter wereld en de teelt neemt in Peru in een ongekend tempo toe. Ons partnerschap met FLP symboliseert onze betrokkenheid om de voedingsverspilling op wereldwijde schaal te verminderen, ook buiten Noord-Amerika."

Martin Roeder, sales manager bij Hazel Technologies (foto rechts): "Peru is in korte tijd uitgegroeid tot de derde grootste mango-exporteur ter wereld. De producten van Hazel Technologies zijn makkelijk te gebruiken en stelt zowel de grootste exporteurs zoals FLP als kleine familiebedrijven in Peru in staat om de houdbaarheid te verlengen, de afzet te verhogen en de voedingsverspilling te verminderen."

Voor meer informatie:
Jaime Kedrowski
Hazel Technologies
+1 (559) 321-2146
jaime@hazeltechnologiesinc.com 
www.hazeltechnologies.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven