Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kiremko

30e Strata Invicta aardappelstoomschiller verkocht in 30 maanden tijd

"We hadden geen idee dat dit de 30e Strata Invicta stoomschiller was voor Kiremko op het moment dat we hem kochten," zegt Cor Koole, projectmanager bij Aviko België. "We hebben hem gekocht omdat hij ons de hoogste betrouwbaarheid biedt. We kennen de Kiremko Strata Invicta van andere Aviko-vestigingen. Opbrengst, capaciteit, operationele betrouwbaarheid en operationele kosten stonden bij ons centraal bij de aankoop van de nieuwe stoomschiller. Zoals altijd met nieuwe grote projecten hebben we goed gekeken naar wat de markt te bieden heeft en opnieuw kwam Kiremko als beste uit de bus. Het is altijd leuk als je keuze door anderen wordt erkend. Zo zien we de viering van de 30e Strata Invicta die ze ons hebben verkocht. En we feliciteren Kiremko met deze indrukwekkende mijlpaal."

Beste prijs-kwaliteitsverhouding
Kiremko-directeur Andy Gowing: "Ons doel is om een toonaangevende leverancier te zijn van apparatuur die in de hele aardappelverwerkende industrie wordt gebruikt, of het nu gaat om gebakken aardappelen, aardappelpuree of voorgekookte of verse frites. Om innovatief te zijn en onszelf te verbeteren, werken we elke dag nauw samen met onze klanten. Zo voldoen we aan de eisen van de markt op het gebied van verbeteringen zoals hogere opbrengsten, grotere capaciteiten, voortschrijdende automatisering, energiereductie en milieubewustzijn. Alle aspecten van het bedrijf worden voortdurend onder de loep genomen, zodat we kunnen blijven evolueren naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding voor de klant."

Stoomschillen is een wetenschap
Stoomschillen is in de afgelopen 50 jaar een belangrijk proces geworden in de kant-en-klare aardappelverwerking. Het is de geprefereerde schilmethode in de fritesindustrie en is een standaardmethode geworden voor vers geschilde aardappelen, gepasteuriseerde aardappelen en de aardappelpuree-industrie.

Door de unieke roestvrijstalen bakvorm van de Strata Invicta wordt het hele oppervlak van elke aardappel gelijkmatig verwarmd door middel van stoom. Door deze optimale warmteoverdracht neemt de stoomtijd aanzienlijk af. Door de grote diameter van de toevoerklep is een hoge capaciteit mogelijk voor grote of kleine aardappelen en kleine en grote partijen. De Kiremko Strata Invicta schilt efficiënter en dunner dan elke andere stoomschiller, met een opbrengstverhoging van 5 tot 10%. Het geheim van dit succes is de combinatie van een extreem korte cyclustijd, tot 25% sneller, met een snelle vulling en stoomafvoer. Op deze manier kunnen de meeste aardappelen per uur worden verwerkt met de hoogst mogelijke opbrengst.

Geluiddemper
Andy Gowing: "Voor een duurzame productielijn besparen we energie door het installeren van een condensaatverwijderingssysteem. Deze besparing is meer dan 25 kW per ton geschild product met een temperatuur van 50 graden. De uitstoot van damp kan worden gereduceerd tot bijna nul. Om het geluid dat ontstaat bij het afblazen van stoom door een stoomschiller te verminderen, hebben we een geluiddemper ontwikkeld. Het geluid dat vrijkomt bij het afblazen van stoom zorgt voor geluidsoverlast en is een reden waarom een milieuvergunning kan worden geweigerd.

Lange levensduur
In de Strata Invicta stoomschiller is niet alleen de duurzaamheid gewaarborgd, maar ook de levensduur. De vorm van het vat, het roestvrij staal waarvan het is gemaakt en de constructie die directe invloed van warmte en stoom vermijdt, zorgen ervoor dat de Strata Invicta onderhoudsarm is. "Dit resulteert in de laagste totaalkosten. We hebben klanten die de Strata Invicta uit de eerste hand vergelijken met andere merken en ze zeggen allemaal hetzelfde: het is beter en duurzamer. De machines gaan jarenlang mee zonder dure reparaties of onderhoud door roest of andere oorzaken."

Kunstmatige intelligentie
Om de efficiëntie van de Strata Invicta stoomschiller te optimaliseren, heeft Kiremko de PeelGuard ontworpen. "De PeelGuard is een optische inline inspectie, uitgerust met een weegband, zodat het exacte schilresultaat nauwkeurig kan worden berekend. Het systeem detecteert o.a. de dikte van de verwijderde schil om de instellingen van de stoomschiller continu te optimaliseren. Op deze manier garandeert de PeelGuard een constant geoptimaliseerd schilresultaat en actuele informatie over de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen. De klant kan deze informatie uitlezen in zijn MES- en/of ERP-systemen."

Totaaloplossing
Voor Kiremko is stoomschillen een van de belangrijkste stappen in de aardappelverwerking waar hun innovatie-inspanningen en productontwikkeling op gericht zijn. "We noemen onszelf graag aanbieders van totaaloplossingen. Wanneer klanten graag een complete lijn bestellen, biedt Kiremko hen de beste machines op het gebied van schillen, snijden, blancheren, drogen en frituren," besluit Gowing.

Voor meer informatie:
Nicole Peters
Kiremko
+31 348 47 94 00
www.kiremko.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven