David Hage, Alvantho:

"Warme dagen hebben afzet vroege aardappelen een flinke knauw gegeven"

Tholen - Het seizoen voor de vroege aardappelen verloopt momenteel moeizaam, constateert directeur David Hage van Veiling Sint-Annaland. "In het begin verliep de afzet nog niet verkeerd en ook de eerste vakantieweken liep het nog redelijk door, maar met die warme dagen is de klad er behoorlijk ingekomen. De volumes blijven dan ook achter bij andere jaren."

"Er zit veel onzekerheid in de markt. De fabrieken leunen achterover, de termijnmarkt zakte op een gegeven moment helemaal weg en zo raakte alles in de vrij val. Hierdoor werd het lastig zaken doen. Je merkt dat de handelaar niet durft in te stappen en met september in zicht moeten de vroege en middelvroege rassen toch geruimd gaan worden, voordat het bewaarseizoen in zicht komt",

"De prijzen zijn al niet hoog, maar als je hoort wat de fabrieken momenteel betalen, dat is helemaal desastreus. Hopelijk gaan er snel wat meer volumes weg, onder meer voor de export. Verder verwacht ik dat de opbrengsten nog wel eens tegen kunnen vallen. In eerste instantie werd gesproken van een gemiddelde oogst, maar het warme weer heeft behoorlijk invloed op de nagroei gehad, waardoor de proefrooiingen steeds meer onder het vijfjarig gemiddelde scoren."

Voor meer informatie
Alvantho
David Hage
Langeweg 11
4697 ZG St. Annaland
Tel: 0166-652450
Fax: 0166-653488
veiling.sa@alvantho.nl   
www.alvantho.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven