Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hazel Tech kondigt samenwerking met PureFresh Sales aan

"Aantal klachten met 55% dalen na de implementatie van Hazel Tech"

Hazel Technologies. ontwikkelaar van nieuwe door het USDA gesubsidieerde technologieën voor het voorkomen van voedselverspilling in de AGF-toeleveringsketen, heeft aangekondigd samen te gaan weken met Pure Fresh Sales, een teler van premium fruit in Californië.

De samenwerking is gericht op de toepassing van Hazel Tech-oplossingen voor de fruitsector. Sinds Hazel Tech wordt gebruikt voor een aantal fruitprogramma's heeft PureFresh gemerkt dat haar omzet is gestegen omdat er beduidend minder klachten over de kwaliteit zijn.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) is Californië de grootste teler van perziken, pruimen, nectarines en abrikozen in de VS. In samenwerking met onderzoekers van UC-Davis is Hazel Tech erin geslaagd om eigenschappen zoals kleur en stevigheid van deze steenfruitcategorieën langer te behouden. 

"We zagen het aantal klachten met 55% dalen na de implementatie van Hazel Tech. Deze besparing creëert niet allen meer waarde voor ons bedrijf maar ook voor het milieu, omdat er minder voedselverspilling is en onze toeleveringsketen op deze manier duurzamer wordt," zegt Bill Purewall, directeur van PureFresh Sales. 

“Aangezien meer dan 40% van al het land op aarde wordt gebruikt voor agrarische doeleinden is het de verantwoordelijkheid van onze sector om te innoveren om de toeleveringsketen van verse AGF zo milieuvriendelijk mogelijk te maken door verspilling terug te dringen," zegt Aidan Mouat, directeur van Hazel Technologies. "Onze samenwerking met Bill en het ervaren team van PureFresh bewijst dat we de omzet voor telers, verpakkers en retailers kunnen verhogen en tegelijk kunnen werken aan een beter milieu."

 

Voor meer informatie:
Jaime Kedrowski
Hazel Technologies
Tel: +1 (331) 431-8037
Email: jaime@hazeltechnologiesinc.com 
www.hazeltechnologies.com

Publicatiedatum: