Macfrut gaat Digital in september 2020

Macfrut 2020 gaat Digital. Van 8 tot 10 september 2020 zal Italië's internationale beurs voor de AGF-sector zakelijke kansen bieden via een digitaal platform dat kopers van over de hele wereld zal samenbrengen en zo nieuwe internationale markten voor de sector zal openen. Dit innovatieve project maakt van Macfrut de eerste digitale beurs voor de groenten- en fruitsector.

De onzekerheid over de huidige noodsituatie op gezondheidsgebied heeft het moeilijk gemaakt om de traditionele beurs, inmiddels in de 37e editie, op de gebruikelijke manier te organiseren. Italië streeft ernaar zijn toonaangevende positie in de sector te hernemen en deze aanpak sluit aan bij de huidige mogelijkheden die de state-of-the-art technologie biedt, wat een unieke kans is voor de groenten- en fruitsector.

Vandaar de lancering van Macfrut Digital, een professionele, eenvoudige en effectieve virtuele beurs voor de groenten- en fruitsector, die volledig online zal zijn. Dit virtuele evenement zal niet in de plaats komen van het fysieke evenement, maar is gezien de huidige situatie bedoeld om alle betrokken professionals de kans te geven om zaken te doen op de wereldwijde markt. Dankzij dit interactieve platform zullen de exposanten kunnen communiceren met kopers en professionals uit de sector, die zullen 'deelnemen' aan dit driedaagse virtuele evenement.

Hoe Macfrut Digital zal plaatsvinden
Alle bezoekers, uit heel Italië en van over de hele wereld, zullen toegang hebben tot en deelnemen aan deze driedaagse virtuele beurs met behulp van de eigen PC, tablet of smartphone.

Dit systeem heeft drie sterke punten: het is effectief, omdat het de deelnemers in staat stelt om een groot aantal klanten en markten direct vanaf hun werkplek te bereiken; het is eenvoudig en het is goedkoop, gratis voor bezoekers en betaalbaar voor exposanten.

Macfrut Digital zal bestaan uit twee secties: de Beurs en het Forum. Om in te loggen kunnen deelnemers zich registreren op macfrutdigital.com (registratie is gratis). Eenmaal ingelogd kunnen bezoekers een interactieve kaart per productsector bekijken en alle virtuele 'stands' verkennen om meer te weten te komen over het productaanbod van een exposant, informatie aan te vragen en livestream B2B-bijeenkomsten te houden.

Voor de exposanten zijn er tal van voordelen: een agenda met geplande vergaderingen met kopers en de mogelijkheid tot interactie, ook face-to-face met live streaming, met professionals van over de hele wereld.

Meer dan 500 kopers, uitgenodigd door de organisatoren, worden geselecteerd in samenwerking met het ICE-Agency (Italiaans Handelsagentschap), waarmee Macfrut al vele jaren met uitstekende resultaten samenwerkt via zijn gevestigde netwerk van buitenlandse verkoopagenten.

Kopers en zakelijke bijeenkomsten staan dus centraal bij Macfrut Digital. Bovendien zijn de kosten voor exposanten vrij laag: een virtuele stand is er al vanaf 1.000 euro (het pakket omvat een videopresentatie, een multimediabrochure, B2B live-streaming en een agenda voor ontmoetingen met kopers).

Naast de zakelijke kant zal Macfrut Digital ook technische forums organiseren. De internationale vakbeurs voor de groenten- en fruitsector is altijd al een evenement geweest waarbij veel inhoudelijke en technische inzichten over belangrijke thema's in de sector aan bod kwamen. In dit kader zal Macfrut Digital tijdens deze drie dagen een reeks live-streamed conferenties organiseren, die op het Natlive-platform kunnen worden bekeken, nadat ze zich gratis hebben geregistreerd.

Onderwerpen, die aan bod komen, zijn onder andere innovaties in de tuinbouw, noviteiten in de glastuinbouw, Acquacampus en innovaties in irrigatie, en het Biostimulant Forum. Het platform zal ook beschikbaar zijn voor exposanten voor speciale evenementen.

Voor meer informatie:
Elena Vincenzi/Stefania Duminuco
Macfrut c/o fruitecom
+39-340- 5588732
www.macfrutdigital.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven