bij Polder Potato, ASN Dronten en Huuskes Foodcare Specialist

Verticale ketensamenwerking van boer tot bord

Tholen -  Verticale ketensamenwerking van boer tot bord, zo kan de samenwerking tussen Polder Potato, ASN Dronten en Huuskes Foodcare Specialist het beste worden omschreven. Ondanks tekenden de partijen een vernieuwd contract, waardoor de relaties in de zorg(instellingen) van Huuskes Foodcare Specialist ook de komende jaren weer verzekerd zijn van aardappelen die op maat zijn geteeld, geschild en verpakt zijn in o.a. de Flevopolder.

“Speciaal voor Huuskes telen wij het ras Titanium van pootgoedhandelshuis Plantera”, vertelt Anton Riezebos. “Dit is een smaakvolle, late, ovaalvormige consumptieaardappel, die geschikt is voor de verwerking voor schillerij en frites. De smaak, teelteigenschappen en bewaarbaarheid zijn zodanig goed, dat het ras over een langere periode in het jaar kan worden afgezet."

"Huuskes kan met recht een betrokken afzetpartner worden genoemd. Tijdens het poten en de teelt komt er altijd wel iemand van het bedrijf kijken en ook tijdens de oogst houden we ze goed op de hoogte. Daarbij tonen ze ook begrip als de teelt- en weersomstandigheden moeilijker zijn, zoals tijdens de droogte afgelopen jaar", vertelt Anton. "In kader van risicospreiding hebben we enkele telers landelijk gezamenlijk geselecteerd die dit ras voor Huuskes telen."

"Bij Huuskes verwerken we zo'n 1,2 miljoen kg aardappelen per jaar. De aardappelen zijn een populair onderdeel van onze maaltijden. We verwerken ze in meer dan 600 gerechten, zoals salades, stamppotten en purees. Naast het feit dat we altijd verzekerd zijn van een gezonde maar vooral lekkere aardappel, is het voor Huuskes heel erg belangrijk dat boeren fair/eerlijk beloond worden", aldus inkoopmanager Daniël Aslan (Huuskes Foodcare Specialist).

Wekelijks worden de aardappelen uit de bewaring gehaald bij Polder Potato en gesorteerd en vervolgens naar Aardappelschilbedrijf Nederland (ASN) in Dronten getransporteerd, waar de aardappelen door Andre Aasman en zijn team worden geschild, verpakt en naar Huuskes worden getransporteerd. "Onze relaties, zoals verzorgingshuizen, instellingen en ziekenhuizen weten goed weg met deze piepers."

Voor meer informatie:
www.asndronten.nl
www.huuskes.nl
www.polderpotato.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.