Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Christiaan van Ravenswaaij: "Corona-uitbraak heeft ook in Ivoorkust zijn invloed"

Eerste Ivoriaanse mango's per boot en vliegtuig gearriveerd

Tholen - Bij S.C. van Ravenswaaij in Veenendaal zijn de eerste Ivoriaanse mango's per vliegtuig en boot gearriveerd. "Op 12 april werd Ivoorkust vrijgegeven om te plukken en vandaag arriveren de eerste mango's per boot", aldus Christiaan van Ravenswaaij.

De vooruitzichten voor het mangoseizoen zijn volgens de importeur positief. "Peru is nagenoeg van de markt en dat biedt perspectief voor de mango's vanuit Ivoorkust. Mali en Zuid-Amerika hebben momenteel niet het gewenste volume."

De Corona-uitbraak heeft ook in Ivoorkust zijn invloed, aldus Christiaan. "Er is een avondklok ingesteld voor de mensen, waardoor ze minder uur per dag mogen werken en de pakhuizen mogen niet zo lang open als vorig jaar. Omdat er ook minder mensen in een pakhuis mogen, zullen de volumes dit jaar minder zijn. De oogst ziet er daarentegen wel uit als vorig jaar."

Van Ravenswaaij voert de mango's in de merken NKLO en REINE en richt zich bij de mangoverkoop hoofdzakelijk op de Nederlandse exporteurs. Traditiegetrouw duurt het Ivoriaanse mangoseizoen vijf à zes weken. "Dan is het Ivoriaanse seizoen alweer ten einde en zijn de andere West-Afrikaanse landen aan de beurt."

Voor meer informatie:
Van Ravenswaaij
Tel: 0318-546474
Christiaan@ravenswaaij.nl
www.ravenswaaij.nl