Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oogst Selenella aardappelen van start

Op Sicilië begon de oogst van de Selenella aardappelen ongeveer tien dagen geleden en de afzet staat op het punt te beginnen. "We hebben voldoende hoeveelheden en we zijn er klaar voor om dit op de markt te brengen. Onze Siciliaanse aardappelen zijn de eerste van het hele Europese continent en afkomstig uit de provincie Syracuse", zegt de directeur van het consortium Massimo Cristiani.

Door de weersomstandigheden begon de oogst met een vertraging van 10 dagen, maar de kwaliteit is goed. "Na Sicilië gaan we verder met oogsten in Apulië, waar de opbrengsten minder goed zullen zijn als gevolg van de recente vorst. Daarna beginnen we in Lazio en Emilia Romagna. De afgelopen jaren hebben we het areaal van het merk Selenella vergroot, momenteel bedraagt het ongeveer 1200 hectare."

De meest gevraagde verpakking is de zak van 1,5 kg. "In het verleden hebben we ook gewerkt met het formaat van 2 kg, wat in deze periode van grote vraag zeker goed zou worden afgezet. Onlangs heeft de detailhandel de voorkeur gegeven aan het formaat  van 1,5 kg."

De prijzen zijn goed, ongeveer €0,60 per kg. Niet alleen Selenella doet het goed, maar ook de uien en wortels. "We wachten we nu totdat we weer nieuwe uien kunnen oogsten. De wortel is een gewas dat we 12 maanden per jaar hebben en momenteel worden ze geoogst in Lazio. Deze twee gewassen doen het ook goed en de consument waardeert hun kwaliteit."

Een recent onderzoek van Nielsen heeft het merk Selenella geplaatst bij de 15 bestsellers in Italië. In de periode van 17 februari tot 5 april 2020 registreert Selenella een stijging van 65% van de omzet in vergelijking met dezelfde periode van 2019, en positioneert zich daarmee op de 13e plaats.

Voor meer informatie:
Consorzio Patata Italiana di Qualità
via Tosarelli 155
40050 Villanova di Castenaso (BO) 
Tel.: (+39) 051 5872419
Fax: (+39) 051 5872352
Web: www.selenella.it 

 

Publicatiedatum: