Lagere Paasverkoop maar goede vraag in aanloop naar Ramadan bij Tovano

"We prijzen ons gelukkig dat we een grote diversiteit aan klanten hebben"

Tholen - De impact van het Corona-virus gaat de handel in noten en zuidvruchten niet voorbij. "Andere jaren zeiden we vaak dat de Pasen voor ons belangrijker is dan de Kerstverkoop, maar dit jaar kun je niet met een ander jaar vergelijken", vertelt Richard Strijbis van Tovano uit Maasdijk.

"De verkoop ligt dit jaar gewoon op een lager pitje. Nu mogen we ons gelukkig prijzen dat we een grote diversiteit aan klanten hebben, dus we zien voldoende perspectief. De verkoop naar supermarkten, exporteurs en grossiers loopt redelijk goed door, alleen de verkoop naar de horeca is in één keer stilgevallen. Maar we zitten in de foodsector en hebben ook nog eens een product dat je een poosje kunt bewaren, dat is met verse aardbeien toch anders", blijft de handelaar positief.

Daarbij geeft de periode in aanloop naar de Ramadan de verkoop traditiegetrouw een boost. "Neem de exclusievere Chileense walnoten of amandelen, die verkoop krijgt richting Ramadan echt wel een boost. En waar deze vastenmaand wellicht de laatste jaren onder de jongere generatie wat aan belang afneemt, verwacht ik dat juist in deze tijden waarin veel mensen thuis zijn, de Ramadan wel gevierd zal worden."

"Het complexe zit hem momenteel meer in de aanvoer. Door de lockdown in de Noord-Afrikaanse landen moet je alle zeilen bijzetten om de aanvoer goed te regelen. Dat zien we nu bijvoorbeeld bij de dadels, maar ook in het gedroogde fruit dat we betrekken uit Zuid-Afrika, zonder toegevoegde suikers. We bieden inmiddels de varianten mango, ananas, appel, perzik en banaan aan en steeds meer mensen nemen deze gezonde en verantwoorde snack mee."

Voor meer informatie:
Richard Strijbis
Tovano
Transportweg 47
4676 LM Maasdijk
Tel.: (0174) 52 83 33
Fax: (0174) 52 80 01
richard@tovano.nl
www.tovano.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven