Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Toenemende vraag naar Indiase kokosnoten"

Het hoogseizoen voor kokosnoten uit India komt eraan, nu de zomer op de Europese markt steeds dichterbij komt, zegt Sachin Beri, directeur van de Indiase exporteur van verse kokosnoten Vashini: "Het kokosseizoen in India is in volle gang. Hoewel we jaarrond kokosnoten telen, bereiken we nu de piek van het seizoen. Nu in Europese de zomer nadert, neemt ook de vraag naar kokosnoten toe. Consumenten houden van verse kokosnoten op het strand en op terrasjes. Maar naast de exportmarkten is er ook veel vraag op de lokale markt. De maten zijn bevredigend voor onze klanten en de zendingen naar Europa en het VK zullen binnenkort op grotere schaal van start gaan."

Volgens Beri teelt India jaarrond kokosnoten, maar is de teelt de komende twee maanden op zijn hoogtepunt: "Het piekseizoen van de teelt in India is in mei en juni. Je zou kunnen zeggen dat tijdens deze maanden de teelt in India 100 procent bereikt. Hoewel er de rest van het jaar ook kokosnoten worden geproduceerd, daalt de oogsycapaciteit in deze maanden behoorlijk, tot ongeveer 60 procent van wat we tijdens de piek van het seizoen aan opbrengst hebben."

Het gaat niet allemaal zonder slag of stoot, want de huidige hittegolven vertraagt de teelt enigszins, stelt Beri. "Momenteel is het weer te warm en we zouden het regenseizoen verwelkomen om de temperaturen wat te stabiliseren. Deze hittegolven hebben voor enige vertraging in de teelt gezorgd, maar we kijken uit naar een bevredigend seizoen, zowel voor ons als voor onze klanten."

Voor meer informatie:
Sachin Beri
Vashini
Tel: +44 776 797 4470
Tel: +91 99 888 56 969
[email protected]
www.vashiniagro.com

Publicatiedatum: