Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lagere omzet voor Acomo in eerste kwartaal van 2024

Acomo heeft vrijdag 26 april een strategieoverzicht en bedrijfsupdate aan aandeelhouders gegeven tijdens de jaarlijkse algemene vergadering. In het eerste kwartaal van 2024 was de totale omzet van Acomo iets lager dan in de vergelijkbare periode in 2023. In de segmenten 'specerijen en noten' in thee nam de omzet toe, in 'eetbare zaden' werd een lagere omzet geboekt. De omzet in voedselingrediƫnten was vergelijkbaar met vorig jaar.

De recordhoge cacaoprijs heeft een negatieve invloed gehad op de verkoopvolumes in biologische ingrediƫnten. De prijs van cacao is de afgelopen tijd verviervoudigd 12 maanden, wat voor een ontwrichting op deze markt zorgde en bij Acomo tot negatieve resultaten op futuresposities leidde, ondanks het aanzienlijk lagere aantal futures in vergelijking met vorig jaar. Hogere verkoopmarges voor cacao zullen deze verliezen naar verwachting in de loop van 2024 compenseren. Het bedrijf kan echter de verdeling tussen de eerste helft van 2024 en de tweede helft van 2024 niet voorspellen.

Acomo wil zorgen dat de biologische divisie van het bedrijf weer optimaal gaat presteren. Toekomstige investeringen van de onderneming zullen zich concentreren op de winstgevende segmenten 'specerijen en noten', 'eetbare zaden' en 'voedselingrediƫnten'. Dat moet zorgen voor organische groei. Daarnaast kunnen aanvullende acquisities worden gedaan om dit te versnellen. Voor de theedivisie ligt de focus op het verbeteren van de winstgevendheid.

Bron: Acomo

Publicatiedatum: