Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland voert exportbelasting op pijnboompitten in

Op 1 augustus 2024 wordt in Rusland een exportbelasting ingevoerd op pijnboompitten in de schil. Op deze manier wil de regering de export van hoogwaardig verwerkte producten stimuleren.

Volgens het Federale Staatsbegrotingsinstelling "Agroexport" bestond in 2022 bijna 80% van de natuurlijke export van pijnboompitten in Rusland uit pijnboompitten in de schil. Het resterende deel, ongeveer 20%, bestond uit gepelde pijnboompitten. De regering is van plan om het aandeel van de export van gepelde pijnboompitten en producten van hun verwerking te vergroten.

Voorheen ontbrak in Rusland passende wettelijke regelingen voor de oogst van pijnboompitten, wat de meest gunstige omstandigheden creƫerde voor ondernemers die gespecialiseerd waren in de aankoop en export van pijnboompitten in de schil. Echter, vanaf augustus 2023 werd de Koreaanse dennenpijnboom toegevoegd aan de lijst van strategisch belangrijke goederen en hulpbronnen, waardoor de export van onverwerkte pijnboompitten (inclusief illegale) aanzienlijk werd beperkt en de binnenlandse productie van gepelde pijnboompitten en producten van hun verwerking werd gestimuleerd.

De regering is echter niet van plan om hier te stoppen. "Agroexport" heeft aangegeven dat er besloten is door bevoegde instanties om vanaf 1 augustus 2024 een exportbelasting van 25% (maar niet minder dan 80 euro per ton) in te voeren op pijnboompitten in de schil (HS-code 080291). Vanaf 1 augustus 2025 is het de bedoeling om de uitvoerbelasting te verhogen naar 50%, maar niet minder dan 160 euro per ton. Verwacht wordt dat deze maatregel zal bijdragen aan een toename van de verwerking van pijnboompitten binnen het land.

China is de belangrijkste afnemer van Russische pijnboompitten, met meer dan 80% van de export van dit product naar dat land, volgens Agroexport. Ook de export naar de Verenigde Staten en Tsjechiƫ neemt jaarlijks toe

Bron: sfera.fm

Publicatiedatum: