Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groeiende vraag naar Vietnamese kokosnoten

De provincie Bến Tre is het centrum van de kokosteelt in Vietnam. Ook Viet Nam International Agriculture van eigenaar Tom Nguyen heeft er plantages.

"Vietnamese kokosnoten kunnen jaarrond worden geoogst. Van februari tot en met augustus, het droogteseizoen in Vietnam, is er 30% minder opbrengst dan in het regenseizoen, maar het kokoswater is dan wel zoeter van smaak. De beschikbare hoeveelheid en de kwaliteit van Vietnamese kokos zijn relatief stabiel, ook dit seizoen", legt Tom uit.


De eerste rechts is Tom Nguyen

"De afgelopen jaren is de vraag naar verse kokosnoten toegenomen. Vooral in de voorbije maanden zijn er extra bestellingen geweest uit enkele nieuwe markten zoals Zuid-Korea, Europa, Taiwan en China, wat heeft geleid tot een prijsverhoging van 40%-50%."

Als reden voor de toegenomen vraag haalt Tom het bewustzijn van consumenten over een gezonde levensstijl aan. "Meer consumenten geven de voorkeur aan verse dranken in plaats van frisdranken. Vooral na corona kiezen meer mensen ervoor om kokoswater te drinken vanwege de voordelen voor de longgezondheid. Daarnaast worden ook verwerkte kokosproducten populair, zoals kokoskoffie en kokostaarten."

Vietnamese kokos staat op het punt officieel toegang te krijgen tot de Chinese markt. Het bedrijf van Tom bereidt zich hierop voor door de investeringen in de plantages te verhogen en door deel te nemen aan beurzen in China. "China is een enorme markt in de buurt, en we hopen deze kans te grijpen. Vietnamese kokosnoten zijn misschien kleiner van formaat, maar ze hebben lekker water en een zoetere smaak."

Tom gelooft dat Vietnamese kokosnoten veel kansen zullen hebben. "Ten eerste neemt het wereldwijde kokosareaal af. Het duurt 3-4 jaar voordat een nieuw geplante kokosboom vruchten draagt. Echter, de marktvraag is toegenomen. Dus zullen wij ons areaal uitbreiden."

"Aan de andere kant investeert de Vietnamese overheid steeds meer in tuinbouw. De overheid zal strikte controles implementeren om de kwaliteit van kokos te waarborgen. Daarnaast komen er steeds meer jonge mensen de sector binnen, met bredere perspectieven en kennis, wat gunstig is voor de ontwikkeling van het Vietnamese aanbod."
Toms nieuwe versie van de Easy drink coconut

Viet Nam International Agriculture heeft een areaal van 2.000 hectare en exporteert gedroogde kokosnoten naar China en het Midden-Oosten, en verse kokosnoten naar Japan, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. Cocotom is de merknaam voor het verse product. Het bedrijf zal deelnemen aan de China International SME Fair die van 27 tot 30 juni wordt gehouden.

Tom Nguyen op de HortEx 2024, die plaatsvond in Vietnam in maart 2024

Voor meer informatie:
Tom Nguyen
Viet Nam International Agriculture
Tel: +84 931442377 (Vietnam)
[email protected]
www.vietnam-coconut.com

Publicatiedatum: