Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gelijkmatige rijping en degreening door controle van ethyleenuitstoot

Fresh Produce Instruments heeft een oplossing gevonden voor Europese rijpers en kwaliteitscontroleurs die betrokken zijn bij het beheer van ethyleen in rijpkamers voor versproducten: De Easy-Ripe Generator en Ethy-Gen II Ripening Concentrate.

Geen schadelijke bijproducten
Met de speciaal geformuleerde vloeibare Ethy-Gen II maakt de Easy-Ripe Generator gemakkelijk slechts zoveel ethyleen als nodig is voor een doelruimte, zodat er geen grote hoeveelheden gecomprimeerd gas ter plaatse hoeven te worden opgeslagen. De draagbare ethyleengenerator is voorzien van een instelbare achtvoudige output, zodat deze kan worden aangepast aan elke gewenste PPM van ethyleen of aan de grootte van de rijpkamer. Kwaliteitscontrolemanagers kunnen de Easy-Ripe Generator naar behoefte van rijpkamer naar rijpkamer verplaatsen.

Ethy-Gen II is beschikbaar in flessen van één liter die gemakkelijk in het grote reservoir van twee liter van de Easy-Ripe Generator kunnen worden gegoten. Het actieve ingrediënt van Ethy-Gen II is volledig natuurlijk, GGO-vrij, en is de enige ‘rijpingsvloeistof’ die is goedgekeurd door zowel de Amerikaanse EPA als de Britse HSE Chemicals Regulation Directorate (CRD). Vervaardigd met de zuiverste beschikbare ingrediënten worden er geen schadelijke bijproducten geproduceerd wanneer de rijpingsvloeistof wordt omgezet in ethyleen.

De generator is voorzien van een vloeistofdop en een tank met het Ethy-Gen II-rijpingsconcentraat; de morsbestendige dop bevat een vloeistofniveaumeter, waardoor het gemakkelijk is om te weten hoeveel Ethy-Gen II zich in de tank bevindt. De ethyleenproductie is instelbaar voor meerdere rijpkamers, wat betekent dat de Easy-Ripe zich kan aanpassen aan elke ethyleen PPM-vereiste. Voor grotere rijpkamers kunnen met extra eenheden eenvoudig de juiste ethyleenniveaus worden bereikt. Gebruikers kunnen snel bepalen of een unit werkt door de status te controleren met een groen of rood indicatielampje aan de zijkant van de generator. Ook bij de productie van ethyleen wordt een licht zoete geur door de generator geproduceerd.

"Professionals binnen de versindustrie kunnen vertrouwen op de efficiëntie en duurzaamheid van de Easy-Ripe Generator en Ethy-Gen II Ripening Concentrate. Deze producten zijn speciaal ontworpen voor rijpers van diverse groenten en fruit met een veilige en consistente ethyleenproductie voor een gelijkmatige rijping", zegt Anna Zegveld van Fresh Produce Instruments.

Deze producten zijn op voorraad op de Nederlandse locatie van het bedrijf en klaar om tijdig naar de klanten te worden verzonden.

Voor meer informatie:
Katlynn Ketchum
Fresh Produce Instruments
+31 850601835
katlynn@freshproduceinstruments.com
www.freshproduceinstruments.com

Publicatiedatum: