Nieuw sorteersysteem voor verwerking van sperziebonen

Key Technology introduceert een uniek nieuw concept voor het sorteren van sperziebonen voorafgaand aan het toppen. Deze innovatieve oplossing verwijdert vreemd materiaal en scheidt gemakkelijk te toppen sperziebonen van moeilijk te toppen sperziebonen. Het nieuwe geïntegreerde sorteersysteem is speciaal ontworpen om dit punt in het verwerkingsproces efficiënter en kostenverlagend te maken met als doel een consistentere productkwaliteit met minder apparatuur.

"Verwerkers van diepgevroren en conservensperziebonen hebben flinterdunne marges. Ze willen de kosten verlagen met behoud van de kwaliteit van hun product. Dat is de uitdaging," zegt Mark Roedl, Area Sales Manager van Key Technology. "We hebben onze expertise in de verwerking van sperziebonen toegepast en een nieuw idee bedacht, een andere manier om sperziebonen te verwerken. Dit geïntegreerde sorteersysteem is upstream geïnstalleerd en is tamelijk revolutionair. De eerste gebruikers melden indrukwekkende resultaten die de investering rechtvaardigen."

Het geïntegreerde systeem combineert Iso-Flo shakers, een Rotary Size Grader (RSG) en een VERYX digitale sorter om binnenkomende producten in vier stromen te scheiden. Twee stromen gaan naar afval en twee stromen leiden tot verdere verwerking. Eén stroom is bestemd voor moeilijk te toppen sperziebonen, die naar downstream apparatuur gaan die geoptimaliseerd is om dit type sperzieboon te toppen. De andere stroom neemt de in het veld getopte en gemakkelijk te toppen sperziebonen en leidt naar downstream-systemen die speciaal zijn ontworpen om deze sperziebonen te verwerken.

Eerst wordt er gelijkmatig gesorteerd op lengte en diameter en worden andere kleine voorwerpen zoals insecten, maïskolven en zaden verwijderd. Vervolgens voedt een Iso-Flo shaker de VERYX en verspreidt het product voor presentatie aan het inspectiesysteem om de sorteernauwkeurigheid te maximaliseren. Deze VERYX is uitgerust met bovenliggende camera's en lasersensoren om de kleur, grootte, vorm en structurele eigenschappen van objecten te detecteren. Het beschikt over drievoudige sortering, waarbij de afvalstroom zoals maïskolf, maïswortel, kikkers, muizen en plantaardig stammateriaal, evenals kleurdefecten en ander afval uitwerpt. Het geïntegreerde systeem is beschikbaar in verschillende breedtes om te voldoen aan een scala van capaciteitseisen.

VERYX is uitgerust met de krachtige Information Analytics-software van Key, waarmee gebruikers gegevens kunnen analyseren en delen in hun hele onderneming via een OPCUA-conforme infrastructuur. Gegevens over het sorteerproces en over elk object in het sorteersysteem kunnen patronen, trends en verbanden zichtbaar maken met als doel om de processen in het sorteersysteem te optimaliseren.

Voor meer informatie:
Shayla Wentz
Key Technology
+1 509 529 2161
swentz@key.net
www.key.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven