Nieuw appelmerk Swing werd tijdens Fruchtwelt Bodensee gepresenteerd

De sponsors van het nieuwe appelmerk Swing Apples maakten dit jaar tijdens Fruchtwelt Bodensee van de gelegenheid gebruik om hun appelen aan de lokale telers te presenteren. De presentatie stuitte op grote belangstelling bij de aanwezige vakbezoekers. "Het ging specifiek om de presentatie van de partners in Europa en Australië en vooral het verbindende element van allen: want we zetten in op een natuurlijke, verantwoordelijke teelt", zegt Jürgen Braun, directeur van Kiku GmbH en promotor van het nieuwe merk.


De trotse partners presenteerden het nieuwe merk tijdens Fruchtwelt Bodensee 2020: Klaus Dubenkrop (Seefrucht GmbH), Rainer Wielatt (Salemfrucht GmbH) en Jürgen Braun (Kiku GmbH)

Dit moet met de Swing probleemloos lukken, luidt het verder. Want het ras 'Xeleven' is bijzonder resistent tegen schurft en heeft vele verdere toleranties. "Daarmee groeit een duidelijk project van natuurlijke teelt met vele verantwoordelijke telers aan de Bodensee, maar ook in Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Australië. Momenteel staat er een beplant areaal van circa 180 hectare ter beschikking“, aldus Jürgen.


Meeting met de internationale vertegenwoordigers op de Fruit Logistica 2020

Proactieve benadering van de teelt
Dwars door het gehele teeltproces zal de groep vrijwillig accenten zetten en de biodiversiteit bevorderen, bloemenweides planten evenals plasticvrij werken. De support group heeft zich dus niet alleen maar ten doel gesteld een nieuwe, moderne appel voor de internationale handel op de markt te brengen, maar ook een proactieve benadering van de teelt te stimuleren. Jürgen: "De telers hebben er veel zin in om de consumenten te bewijzen dat zij zich inzetten voor de natuur, dat zij transparant telen en in laatste instantie wil men zich positief neerzetten met dit werk.“

Voor meer informatie:
Kiku GmbH
Dr. Jürgen Braun
Mobiel: +39-339-799 444 2
info@kiku-apple.com 
www.Swing-Apple.com  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven