Coppola Patate introduceert speciale ovenaardappelen

Tijdens Fruit Logistica in Berlijn heeft het Italiaanse Coppola Patate twee innovaties gepresenteerd op het gebied van aardappelproducten. Het gaat om een 'Residuo Zero' aardappel en om Fornatine. De laatstgenoemde zijn aardappelen die geschikt zijn om in de oven te bakken, maar die net zo knapperig zijn als de gefrituurde variant. Er is interesse vanuit de Italiaanse en buitenlandse markten.

Dit moedigt Coppola Patate aan om door te gaan met innovaties en zich te presenteren op een markt die steeds meer gericht is op gezonde en hoogwaardige producten.

Naast het kweken en selecteren van de beste aardappelen, is Coppola Patate ook betrokken bij tal van onderzoeksprojecten om de duurzaamheid van het milieu te verbeteren en gezondere en smaakvolle gewassen te telen.

Voor Zero Hero is een protocol ontwikkeld dat betrekking heeft op hele supply chain.

Valeria Savignano (marketingmanager) en Pietro Coppola (verkoopmanager) tijdens Fruit Logistica 2020

Dit alles resulteert in aardappelen met een percentage residuen dat onder de limieten (0,01 mg beschermingsmiddelen per kilo product) ligt.

Fornatine is een selectie van bijzonder knapperige aardappelen, die na bereiding in de oven dezelfde smaak hebben als gefrituurde aardappelen.

Dergelijke innovaties zijn goed voor het milieu en de consument en zorgen ervoor dat Coppola Patate bij de meest innovatieve Italiaanse bedrijven in de sector hoort.

Voor meer informatie:

Coppola Patate
Via Francesco Caracciolo snc
82016 Montesarchio (BN)
Tel.: +39 0824 833284
Web: www.coppolapatate.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven