Sales manager Paul Yin, B&C Lifestyle:

"Enorme tekorten en dagelijks stijgende prijzen Chinese gember"

Tholen - De situatie in China met het corona-virus zorgt voor de nodige vertragingen van de gemberaanvoer in Europa. "De productie ligt op dit moment op 50% van het gebruikelijke volume. Niet alleen door tekort aan medewerkers, maar ook bij gebrek aan verpakkingsmateriaal en logistiek ", vertelt Paul Yin van B&C Lifestyle, dat een Europees verkoopkantoor heeft in Capelle aan den IJssel.

"De vakanties met het Chinese Nieuwjaar zijn van één naar twee weken uitgebreid en ook is het openbare leven in bepaalde regio's tot stilstand gekomen. Hierdoor zal er de komende 4-5 weken nauwelijks gember vanuit China arriveren. Dit zorgt voor grote tekorten in Europa."

De prijs stijgt momenteel met de dag. Momenteel ligt het prijsniveau rond de 33-35 euro per doos en dat is een verdubbeling ten opzichte van twee weken geleden. Enkele jaren terug hadden we al een situatie gehad met extreem hoge gemberprijzen en het zou me niet benieuwen als we daar dit jaar overheen gaan", constateert Paul.

Hij verwacht dan ook de komende tijd een goede vraag naar gember. "De programma's moeten ingevuld worden, dus de vraag blijft bestaan. Daarbij stimuleert het koude weer altijd de vraag naar gember, zeker in de skivakantie medio februari. We merken wel dat bepaalde klanten gereserveerd zijn met hun orders vanwege het corona-virus, maar dat is echt niet nodig, want het virus kan zich niet door gember verspreiden."

"Dankzij de goede planning en strategische samenwerking met onze Chinese leveranciers hebben wij in ieder geval voldoende voorraad om onze reguliere klanten de komende twee à drie weken te bedienen. De kwaliteit van de gember is goed. De oude oogst is van de markt en het is allemaal nieuwe, verse oogst met een goede kleur en uitstraling."

Voor meer informatie:
Paul Yin
B&C Lifestyle B.V.
Barbizonlaan 104
2908 ME, Capelle aan den IJssel 
Mob: 06-40730628
yin@bclifestyle.nl  

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven