Ook goede prijzen voor buitenlands product

Vraag naar Italiaanse aardappelen neemt toe

"Er is veel vraag naar Italiaanse aardappelen. De beperkte beschikbaarheid zorgt er in combinatie met bewaarproblemen echter voor dat er ook veel ruimte op de markt is voor buitenlands product," zegt Matteo Zanarini, handelsexpert. 

"De prijzen zijn voor zowel binnen- als buitenlands product zeer goed," vervolgt de deskundige. "De prijzen schommelen nogal. Een paar dagen geleden werd voor Italiaanse aardappelen tot €0,38 per kilo betaald. Het feit dat kiemremmende middelen werden verboden heeft tot enige problemen met de bewaring geleid."

Een aantal handelaren is begonnen met het afzetten van de voorraden omdat zij vrezen dat deze niet goed zullen blijven tot aan het voorjaar. Grote retailers zouden graag dezelfde prijzen zien als in september maar dit is niet altijd mogelijk omdat de voorraden teruglopen. 

"Ook buitenlands product is zeer in trek. De afgelopen dagen is er sprake geweest van een lichte daling maar we hebben het nog altijd over prijzen vanaf €0,18-€0,21 tot €0,28-€0,32 voor wasbaar product. Egypte heeft bekendgemaakt dat de tweede aardappeloogst binnen tien dagen verwacht wordt."

"Alle telers en handelaren vrezen voor de kwaliteit van de aardappelen nu er geen effectieve kiemremmende middelen beschikbaar zijn. Van nu af aan zal het meer weg hebben van een partij schaak. Ik denk echter dat een wereldwijd informatieplatform noodzakelijk is om problemen in de leveringsketen het hoofd te kunnen bieden."

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven