"De exportprijzen van Chinese gember blijven mogelijk stijgen"

"Vorig jaar daalde de gemberproductie in Shandong met 25% ten opzichte van vorig jaar en een aantal voorraadhouders in China hamsterde producten voor speculatieve doeleinden, wat resulteerde in aanhoudend hoge prijzen, dus sommige Europese klanten hebben een afwachtende houding aangenomen," zegt Ma, manager van Anqiu Xinheng Foods over de meest recente exportmarkt.

"De exportprijs bedroeg onlangs 1.700 US dollar/ton [1.533 euro], ongeveer 200 US dollar [180 euro] meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Te oordelen naar de huidige markt, lijkt het erop dat de exportprijs kan blijven stijgen," aldus de manager. Voor wat betreft de impact van Zuid-Amerikaanse gember op Chinese exporteurs, zegt Ma: "Peru en Brazilië zijn de grootste gembertelers in Zuid-Amerika, maar ze hebben allebei beperkingen. Zo wordt de Peruaanse export naar de Europese markt gedomineerd door duurdere biologische gember, terwijl de Braziliaanse gember alleen per seizoen kan worden geleverd. Ter vergelijking: Chinese exporteurs kunnen het hele jaar door een verscheidenheid aan gember leveren, wat grote voordelen heeft voor de continuïteit en de diversiteit van het aanbod."

"Frankrijk en Italië zijn onze belangrijkste exportmarkten. Vorig jaar hebben we ongeveer 1.500 ton gember geëxporteerd. In eerste instantie kozen we deze twee landen als springplank tot de Europese markt omdat er in deze landen historisch gezien een grote vraag naar gember is. Daarnaast kochten deze landen in eerste instantie gember in bij Nederlandse importeurs. De kosten voor de tussenhandel zullen verminderen als zij rechtstreeks importeren uit China. En de prijs van het product zal lager worden, wat zeer gunstig is voor zowel de exporteurs als de klanten."

Anqiu Xinheng Foods zal deelnemen aan de Fruit Logistica. "Dit is ons vierde jaar op rij. Dit jaar zullen we vooral oude klanten ontmoeten. Daarnaast hopen we ook meer gemberimporteurs te leren kennen," besluit Ma.

Meer informatie:
Jacky Ma, Manager
Anqiu Xinheng Foods Co. Ltd.
+86 15666066879
jacky.ma@xinhengfoods.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven