Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ruud Kester, Produce IT:

"Licht aan de tunnel na moeizame weken op avocadomarkt"

Tholen - De avocadomarkt had eind november opeens te maken met een flinke prijsdaling. "Niemand zag het aankomen. In twee weken tijd gingen de prijzen voor de 4 kg van 18 naar 7 euro, dus daarmee gingen we echt door de ondergrens heen", vertelt Ruud Kester van Produce IT dat avocado's teelt in Mexico en exporteert naar de Verenigde Staten en Europa.



Volgens de teler was de slechte marktsituatie een samenloop van omstandigheden. "Gedurende het Chileense seizoen werd er veel gestaakt en al dat fruit kwam later, in één keer, op de markt en dat was ook nog eens kwalitatief minder product dat snel verkocht moest worden. Verder bood Peru tot eind november avocado's aan, bleef Kenia maar avocado's sturen en waren er de gangbare origines zoals Mexico, Colombia en Spanje die jaarlijks met meer avocado's op de markt komen."

"We hebben natuurlijk te maken gehad met een markt die wel van eind mei tot begin oktober hoog is geweest. Op een gegeven moment heeft dat ook veel effect op het bestedingspatroon van de consument", constateert Ruud. Inmiddels is er volgens hem wel licht aan het eind van de tunnel te zien. "Er komt meer vraag, ook naar kleine maten, en de prijs is rustig aan het stijgen. De prijs voor de kleine maten ligt nu weer rond de 18 euro en ik verwacht dat we volgende week de 20 euro wel aan zullen gaan tikken. Dan zit je als teler in ieder geval weer op kostprijsniveau."

Voor meer informatie:
Ruud Kester
Produce IT
Handelsweg 120
2988 DC Ridderkerk
T: +31 638 300 097
ruud@produceitllc.com 
www.produceitllc.com