Andries Pretorius, Label Pro Industries

Eerste jaar composteerbare etikettenproductie in Zuid-Afrika gekenmerkt door sterke vraag

Bio-Label, vervaardigd door Label Pro Industries in samenwerking met Fruit Label Pro, neemt het voortouw op het gebied van composteerbare fruitetikettering in Zuid-Afrika.

Het voedselveilige etiket wordt vervaardigd uit materialen die het 'OK compost'-certificaat van de Europese certificeringsinstantie TÜV Austria dragen. De etiketten zijn gemaakt van cellulose afkomstig van houtpulp uit duurzaam beheerde houtplantages.

Andries Pretorius, directeur van Label Pro Industries: "We hebben de vraag naar het Bio-label in dit eerste jaar enorm onderschat. Onze klanten zijn internationaal gecertificeerde exporteurs die gericht zijn op de samenwerking met milieubewuste, innovatieve leveranciers. Onze composteerbare etiketten zijn een oplossing die waarde toevoegt."

Fruit Label Pro levert automatische, snelle etiketteringsoplossingen, ondersteund door innovatieve in-house IT-specialisten die de klanten op locatie adviseren, producten installeren en het realtime beheer van de etikettering mogelijk maken. Labelprinters en -scanners dragen daarnaast bij aan de traceerbaarheid.

Hij vertelt dat het een zeer druk jaar is geweest voor de productie van kwalitatief hoogwaardige, bedrukte en blanco etiketten en labels, niet alleen voor de tuinbouwsector maar ook voor de consumptiegoederensector. 

Pretorius tot slot: “Onze producten worden vervaardigd in een HACCP-omgeving volgens de juiste productiemethodes en ISO-kwaliteitsnormen. Sinds 2006 zijn we uitgegroeid tot een competitief, landelijk opererend bedrijf dat voortdurend streeft naar het leveren van een buitengewone dienstverlening aan klanten, de fabricage van voedselveilige etiketten en het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst."

Het bedrijf beschouwt haar werk als onderdeel van de wereldwijde plicht om consumptie en productie te verduurzamen om zo de schade aan de planeet terug te draaien, zoals omschreven in de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties. 

Andries Pretorius
Label Pro Industries
Mobile: +27 83 632 7273
Email: labelpro@labelpro.co.za
www.labelpro.co.za


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven