Nieuwe kersensorteermachine Airjet Vision

De nieuwe AirJet Vision-oplossing van GP Graders heeft zijn waarde tijdens het voorbije kersenseizoen al bewezen. Met zes kersenlijnen die draaien op dit nieuwe software-platform loopt het bedrijf voorop op het gebied van sorteertechnologie. 

Geofruit in Chili heeft haar oude 20-lijns-Ellips SD vervangen door Air Jet Vision en is zo tevreden over de prestaties dat het van plan is om voor volgend jaar haar bestaande 10-lijns Ellips HD te vervangen door Air Jet Vision.

De Air Jet Vision verwijderde 40% meer afwijkingen dan het Ellips SD-systeem en ook beduidend meer afwijkingen dan het Ellips HD-systeem. Dankzij Air Jet Vision was Geofrut in staat om 29% meer product te verwerken met minder sorteerders. Voor het Ellips HD-systeem waren drie sorteerders per lijn nodig, terwijl bij de Air Jet Vision slechts één sorteerder nodig was.

AirJet Vision betekent een grote stap vooruit voor GP Graders en haar klanten. De officiële introductie van Air Jet Vision voor kersen vond halverwege het jaar plaats bij Oregon Cherry Growers (OCG). 

Bij aanvang van het seizoen op het zuidelijke halfrond zei Barisha Batinick, eigenaar van Valley Fresh in Australië, dat het systeem zijn verwachtingen overtrof.

AirJet Vision is al jarenlang in ontwikkeling en de software wordt al twee seizoenen onderworpen aan stresstests om het platform verder te optimaliseren.

"AirJet Vision vormt het begin van een reeks ontwikkelingen door GP Graders. De volgende lancering zal bestaan uit groothoek-camera's om het volledige oppervlak van de kers te kunnen vastleggen met als doel sorteerders volledig overbodig te maken. We willen onze geheimen nog niet prijsgeven maar ik kan al wel beloven dat er de komende jaren een aantal spannende nieuwe releases aan zit te komen voor onze vaste klanten die waarde toe zullen voegen aan hun activiteiten," aldus een woordvoerder.

 

Voor meer informatie:
GP Graders
Tel: +61 3 9585 9444
Email: info@gpgraders.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.