capaciteit van 2.000 kg per uur

Twee turnkey-slaverwerkingslijnen voor Len Wright Salads (LWS)

Sormac kan klanten ontzorgen door verwerkingslijnen turnkey op te leveren, ook als er machines van andere fabrikanten moeten worden geïntegreerd. Bij Len Wright Salads Ltd. in Preston, in het westen van Engeland, heeft Sormac turnkey twee slaverwerkingslijnen gerealiseerd.

Meng- weeg- en was-drooglijn met bijbehorende machines, te weten snijmachines, optische sorteerders en handlingsysteem voor kratten.

Len Wright startte in de jaren zestig van de vorige eeuw met minder dan één hectare grond, waarop hij verschillende groenten verbouwde. Tegenwoordig teelt Len Wright Salads (LWS) onder andere sla, tomaten en paprika’s op meer dan duizend hectare, waarvan een gedeelte onder glas. Kort geleden heeft het bedrijf een opdracht gekregen van een grote Britse supermarktketen om alle slasoorten te leveren die zij in hun winkels aanbieden. LWS heeft daarvoor twee nieuwe slaverwerkingslijnen met een capaciteit 2.000 kg per uur geïnstalleerd. Om dat project in goede banen te leiden, heeft het bedrijf na  marktonderzoek voor Sormac gekozen.

LWS is niet zomaar met Sormac in zee gegaan, constateert Sales Director Roy Lemmen. “Het feit dat Sormac veel ervaring heeft in de verwerking van bladgroenten en een breed gamma was- en droogsystemen voor (delicate) bladgroenten aanbiedt, heeft zeker geholpen. Daarnaast zijn ook de solide bouw en de goede reinigingsmogelijkheden van onze machines belangrijke overwegingen geweest.”

Belangrijk voor LWS was dat Sormac de twee slalijnen turnkey kon opleveren, ondanks het feit dat in de lijnen ook machines van andere leveranciers zijn geïntegreerd. Sormac heeft alle componenten geleverd, samengevoegd en de besturing van de complete lijn verzorgd. “Een van de wensen van de klant was dat ze het gewassen en gedroogde product niet meteen naar de weeg- en verpakkingsmachines wilden voeren, maar tussentijds in kratten wensten op te slaan”, vertelt Roy Lemmen.

Inmiddels zijn de beide verwerkingslijnen bij LWS operationeel. Ze werken tot volle tevredenheid van zowel LWS als de supermarktketen, waarvoor de slaproducten worden geproduceerd.

Voor meer informatie:
Sormac
Huiskensstraat 68
5916 PN Venlo
T: +31 (0)77 351 8444
www.sormac.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.