Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Regionale vakbeurs met internationaal karakter

Fotoreportage New York Produce Show

De laatste AGF-vakbeurs van het jaar in Noord-Amerika is achter de rug. Op 12 december werd in het Jacob Javits Center in New York City voor de tiende maal de New York Produce Show gehouden. Het organiseren van een vakbeurs in New York city in de decembermaand is een garantie voor een goede opkomst. Van alle AGF-vakbeurzen in Noord-Amerika is dit waarschijnlijk degene die de meeste aandacht trekt. Tegelijkertijd is het voor de AGF-bedrijven een uitdaging om in de drukke periode voor de kerstdagen weg te zijn van hun bedrijven.

Positieve reacties
De sfeer op de beursvloer was uitstekend en tot halverwege de middag was het behoorlijk druk. Het is dan ook niet verrassend dat de reacties van de exposanten overwegend positief waren. "Dit is echt een geweldig evenement voor ons," zei Dan Davis van Starr Ranch Growers. "Alle grote retailers waren aanwezig en onze Juici-appel was een grote hit op de vakbeurs. Bijna iedereen wilde het product  proberen."

Klik hier voor een fotoverslag van de vakbeurs

De beurs heeft plaats op de markt veroverd
Hoewel de vakbeurs kleiner van opzet is, met een regionale focus, heeft zij een plaats op de markt veroverd. Bedrijven aan de Oostkust van de Verenigde Staten zijn er sterk vertegenwoordigd. Voor de meeste exposanten is de Oostkust de voornaamste markt. Toch geeft de inkoopkant van het evenement deze beurs een zeer internationaal karakter. Marokkaanse Clementines, Italiaanse kastanjes en kiwi's en Israëlische kaki's en dadels zijn slechts een greep uit het enorme aantal overzeese producten dat er werd gepresenteerd. "Veel bedrijven aan de Oostkust importeren producten uit Europa en Noord-Afrika omdat het voordeliger is om een container van Marokko naar de Oostkust te verladen dan een vrachtwagen van Californië naar hier te laten rijden," legde een exposant uit.  

Het Zuid-Amerikaanse AGF-seizoen is in volle gang. Naast Mexicaanse avocado's, die jaarrond beschikbaar zijn, is er veel Chileens fruit op de markt en komt de aanvoer van Ecuadoraanse dragonfruit en mango's en papaja's uit Guatemala op gang en ook deze producten waren ruim vertegenwoordigd op de vakbeurs.


Rode kiwi's en tasjes van suikerriet
Ondanks het enorme scala aan producten dat op de vakbeurs werd gepresenteerd, werden er weinig nieuwe producten geïntroduceerd. Er waren rode kiwi's uit Italië en biologische rode bieten die binnenkort op de markt zullen komen. Een ander product dat opviel was een plasticvrije net-tas die voor 96% was vervaardigd uit suikerriet. Het schattigste product op deze vakbeurs was een selderij-kerstboom, die waarschijnlijk het meest gefotografeerde item van de hele dag was. 

Als je de producten met eigen ogen wilt zien en benieuwd bent wie er dit jaar deelnamen aan de New York Produce Show klik dan hier voor het fotoverslag.

Publicatiedatum: