Nieuwe weeg-en verpakkingsmachine voor fruitsalades

Het Italiaanse Agribologna heeft onlangs een nieuwe weeg- en verpakkingsmachine geïntroduceerd voor het fruitsalades onder het merk Fresco Senso. Het verpakken ervan werd tot nu toe handmatig uitgevoerd, dus de verhoudingen waren niet altijd homogeen, gezien de mix van ten minste vijf soorten fruit.

"Om deze reden ontstond het idee om een prototype weeg- en verpakkingsmachine te maken voor het beheer van gemengd fruit. De mogelijkheid om dit te bereiken, kwam binnen de RDP 2014-2020 van de regio Emilia-Romagna", is te lezen in een bedrijfsnota.

Het display van de nieuwe machine

Het prototype is geïnstalleerd en de laatste tests worden uitgevoerd door het kwaliteitslaboratorium ASTRA Innovazione e Sviluppo om de werking, verwerkingstijden en de kwaliteit van het fruit te verifiëren.

"Op het eerste gezicht bestaat het prototype uit verschillende weegkoppen, die elk een type fruit beheren, met als doel om de inhoud zoveel mogelijk te homogeniseren. Daarnaast wordt ook de kwaliteit van het fruit gegarandeerd voordat het in de vulfase naar de laden worden getransporteerd."

Verwerking met de hand

Met de machine stelt Fresco Senso om te beoordelen of er tijdens het verpakken tijd kan worden bespaard, maar het voornaamste is dat er kan worden gegarandeerd dat de mechanisatie de kwaliteit van het fruit niet verandert.

Het hele project werd gecoördineerd door CRPV Cesena, die ook verschillende agronomische tests in velden bewaakte. Allereerst werd vastgesteld dat het gemengde fruit moet worden verpakt met automatische machines die de juiste verhouding tussen fruitsoorten garanderen. De studie werd toevertrouwd aan de Afdeling Techniek en Management van Industriële Systemen aan de Universiteit van Padua.

In de studie werden de constructieve oplossingen gedetailleerd beschreven en vervolgens overgedragen aan het bedrijf dat de aanbesteding binnenhaalde om het prototype te maken. De studie identificeerde ook een oplossing om het glijden van het fruit langs de gehele weeg- en verpakkingsroute te vergemakkelijken.

Het assortiment van Fresco Senso

Fresco Senso, onderdeel van Gruppo Agribologna, maakt kant-en-klare verse fruitsalades die geen warmtebehandeling ondergaan en geen conserveermiddelen bevatten. In de San Pietro in Casale beheert Fresco Senso de volledige vers gesneden verwerkingscyclus: wassen, schillen en snijden tot verpakking en levering.

Het initiatief werd uitgevoerd als onderdeel van het regionale plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020. Soort operatie 16.2 'Ondersteuning van proefprojecten en voor de ontwikkeling van nieuwe producten, werkwijzen, processen en technologieën in de landbouw- en agro-industriële sector.' Focusgebied 3 A 'Interventies voor de verbetering van verse en verwerkte gewassen.'

Voor meer informatie:
Consorzio Agribologna S.c.a.
Via delle Viti, 5
40127 Bologna (BO) 
Tel.: +39 051 994 1200
Fax: +39 051 994 1220
Email: info@agribologna.it
Web: www.agribologna.it  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.