Sun&Vegs

Kokosdessert: plantaardig alternatief voor yoghurt

Sun&Vegs, een merk van de Spaanse groep Citrus Food Group (GAC), blijft zijn assortiment verse en gezonde producten uitbreiden met innovatieve oplossingen voor consumenten die op zoek zijn naar een duurzamere levensstijl op basis van plantaardig voedsel.

Het merk heeft net in Spanje ‘es coco’ gelanceerd, een toetje gemaakt op basis van kokosmelk. Het dessert is 100% plantaardig en heeft een gistingsproces doorlopen. Zijn heerlijke smaak en romigheid dankt het aan het hoofdingrediënt: de kokosnoot. Het is een fris en gezond alternatief voor de traditionele yoghurt of sojadesserts. Kokos is daarenboven een belangrijke bron van mineralen zoals ijzer, fosfor, magnesium of kalium.

Het nieuwste product van Sun&Vegs heeft ook andere belangrijke nutritionele eigenschappen door de aanwezigheid van fermenten zoals bifidobacteriën. Het bevat ook geen gluten of lactose, dus het is geschikt voor mensen met glutenallergie en veganisten.

De lancering van ‘es coco’ breidt het assortiment plantaardige desserts van het merk Sun&Vegs uit dat startte met ‘es avena’, het havermoutdessert dat inmiddels al in verschillende smaken verkocht wordt, waaronder naturel, zachtfruit- of vijgensmaak.

Met dit type desserts wil het merk alternatieven bieden aan de consumenten die bewust kiezen voor producten waarin het concept 'zonder' belangrijk is (lactose, gluten, ...).

Verbeterd recept voor ‘es avena’: romiger en zonder toegevoegde suikers
Sun&Vegs heeft ook net de nieuwe varianten van ‘es avena’ op de markt gebracht met een verbeterde formule die romiger is en zonder toegevoegde suikers. Deze herformulering van ‘es avena’ maakt deel uit van de nutriBEST-strategie van het bedrijf, die gericht is op het verbeteren van de voedingswaarde van de recepten in overeenstemming met de huidige trends en voorkeuren van de consument.

Net als ‘es coco’ is ‘es avena’ een 100% plantaardig product. Het is gemaakt van haverdrank en bevat ook natuurlijke fermenten zoals L. casei en L. acidophilus.

Havermout is een graan dat rijk is aan vezels en eiwitten met een hoge biologische waarde. Het bevat ook koolhydraten en een groot aantal vitamines en mineralen, waardoor 'es avena' het ideale tussendoortje is voor wie gezond wil eten en graag aan sport doet.

Zowel ‘es avena’ als ‘es coco’ worden verkocht in een praktisch formaat van 125 gram in een verpakking van twee potjes en zijn nu al verkrijgbaar in de grotere supermarkten in heel Spanje.

Voor meer informatie:
Sun&Vegs
comercial@sunandvegs.es
www.sunandvegs.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven