"Europese markt voor granaatappelpitten groeit in rap tempo"

Ondanks het verbod dat de Verenigde Staten hebben ingesteld op de import van granaatappelpitten uit India, floreert de markt voor dit product. Dankzij de vele alternatieve markten verwacht een Indiase exporteur fors te kunnen groeien, met name op de Europese markt. 

Nu het verbod van de Verenigde Staten nog altijd geldt, heeft Santosh Exports ruim de tijd gehad om haar infrastructuur te verbeteren. Gelukkig voor Abhijeet Sethiya, directeur van Santosh, heeft zijn bedrijf volop alternatieve mogelijkheden. "Momenteel floreert de markt. We verwachten in 2020 alleen al 2.500 ton granaatappelpitten te hebben verwerkt. We exporteren ze naar diverse Europese landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, België, Duitsland en Zwitserland. We willen onze markten echter verder uitbreiden en begin volgend jaar ook starten met de export naar Spanje en Italië. Over het algemeen neemt de vraag naar granaatappelpitten in Europa in rap tempo toe. Door het bewustzijn omtrent de antioxidant-werking van dit product heeft het de status van superfruit gekregen, wat de vraag alleen maar verder heeft aangejaagd."

Santosh Exports pelt de granaatappelen met de hand. Dit houdt wel in dat haar personeel over speciale vaardigheden dient te beschikken. "Het is de specialiteit van Santosh Exports om klanten 'handgepelde pitten' te leveren en hiervoor leiden we onze medewerkers speciaal op. Dit is natuurlijk een uitdaging maar dankzij consistente training beschikt ons personeel inmiddels over de gewenste vaardigheden," legt Sethuya uit. 

Abhijeet Sethiya bezoekt de stand van FreshPlaza tijdens Fruit Attraction 2019

Dankzij de groeiende vraag verwacht Suhas Sethiyam, directeur van Santosh Exports, dat granaatappelpitten in veel delen van de wereld binnenkort een alledaags product zullen worden. "De groei van onze export de laatste twaalf jaar is onvoorstelbaar. We begonnen met het verladen van één tot twee ton per week. Nu hebben we klanten die wel 100 ton per week afnemen. Dit betekent dat we ons goed voor moeten bereiden op de jaren die komen gaan. Gelukkig biedt ons nieuwe pakstation ons een voorsprong op de concurrentie. De prijzen zijn consistent. We weten dus wat we kunnen verwachten op deze markt. We kijken dus nu al uit naar de interessante jaren die hierna zullen volgen."

 

Voor meer informatie:
Abhijeet Sethiya
Santosh Exports
Tel: +91 880 51 51 151
Email: abhijeet@santoshpackaging.com 
www.santoshpackaging.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven