Peru wordt officieel partnerland voor Asia Fruit Logistica 2020

Na een succesvolle campagne op de Asia Fruit Logistica 2019 zijn Peru en de Asia Fruit Logistica overeengekomen om de officiële partnerstatus uit te breiden naar de editie van volgend jaar van 23-25 september 2020 in Hong Kong.

Beide partners hebben zich gericht op Zuidoost-Azië als een belangrijke focus- en groeiregio. In de komende tien maanden organiseert de Asia Fruit Logistica, samen met haar officiële partnerland Peru, een reeks handelsevenementen in Zuidoost-Azië om in contact te komen met partners uit de sector die beginnen in Thailand. De evenementen bieden een platform om een dialoog met lokale partners aan te gaan en om bruggen te bouwen naar de vakbeurs en naar Peru's bloeiende tuinbouwsector die zijn positie als op een na grootste exportsector van het Andesland wil consolideren.

Peru viert het tienjarig bestaan van de vrijhandelsovereenkomst met China in 2020 en is dit jaar ook op zoek naar nieuwe markten voor nieuwe producten in Azië. Granaatappelen, pecannoten, bio-bananen, diepgevroren avocadoproducten en quinoa zijn slechts enkele van de nieuwere tuinbouwproducten die in Azië op de markt komen. Ze worden toegevoegd aan de gevestigde Peruaanse producten, zoals druiven, avocado's, blauwe bessen, mango's en mandarijnen die vorig jaar de export van het land naar Azië domineerden.

Peru exposeert sinds 2008 elk jaar op de Asia Fruit Logistica met een nationaal paviljoen. Als officieel partnerland zal Peru in 2020 opnieuw zijn gevarieerde aanbod promoten in het kader van de 'Superfoods from Peru'-campagne, die werd gelanceerd op de Asia Fruit Logistica 2017. Het wereldwijde merk 'Superfoods from Peru' is ontworpen om in te spelen op de laatste trends op het gebied van consumentengezondheid en -welzijn en wordt gezien als een essentieel instrument met als doel om de Peruaanse tuinbouwexport op te voeren naar € 9 mld in 2021 (van de € 6,3 mld in 2018).

Vandaag de dag is Peru een van de belangrijkste voedingsleveranciers ter wereld. Het Andesland is 's werelds grootste exporteur van asperges, bio-bananen en quinoa en behoort nu tot de grootste exporteurs van AGF, waaronder avocado's, blauwe bessen, artisjokken, mango's en druiven.

Peruaanse sector experts merken op dat het succes mogelijk is gemaakt door technologische innovatie in de tuinbouwsector van het land door de professionaliteit van mensen in de Peruaanse tuinbouwsector en door de juridische stabiliteit, die het mogelijk maakt dat het internationale bedrijfsleven en investeringen in de nationale tuinbouw-exportsector op een duurzame manier kunnen groeien.

Voor meer informatie:
Susanne Tschenisch
Tel: +49 30303038222295
E-mail: info@gp-events.com www.asiafruitlogistica.com www.asiafruitlogistica.com www.asiafruitlogistica.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven