Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sigfrido Molina: "We verwachten 60.000 ton in Malaga"

Spaanse Hass avocado-oogst van start

De Hass avocado-oogst is net begonnen in de regio Axarquía, hét centrum van de Spaanse avocadoteelt in de provincie Malaga. "Het fruit voldoet al aan de kwaliteitseisen met ongeveer 20-21% droge stof, wat de minimale rijpheid is die de markten vragen", zegt Sigfrido Molina, manager van het gelijknamige bedrijf en specialist in de teelt en afzet van ready-to-eat mango’s en avocado’s.

"We verwachten een productie van ongeveer 60 miljoen kilo in de hele regio. Deze volumes zijn vergelijkbaar met die van vorig jaar", legt hij uit. "We zijn nu snel aan het oogsten geslagen, eigenlijk preventief want we hebben nu al meer dan 35 dagen harde wind", voegt hij eraan toe.

De Spaanse Hass avocado komt op een markt met veel concurrentie van andere landen zoals Colombia, Mexico en Marokko. Een van de grootste voordelen van de avocado van Malaga is de nabijheid van de Europese markt, waardoor het fruit veel rijper kan worden geplukt. Bovendien is er ook een grote verscheidenheid aan maten voorhanden. "We zullen er proberen uit te springen met onze prijzen", zegt Sigfrido Molina.

De avocadoteelt in Malaga creëert ongeveer 5.000 directe banen en daarnaast ook nog duizenden indirecte jobs. De sector vormt dus een belangrijke bron van inkomsten voor de provincie.

Sigfrido doet vooral een beroep op zijn merk om aan klantenbinding te doen. Het heeft zich al goed ingeburgerd op de Spaanse maar ook Franse markt. “We proberen ook voet aan de grond te krijgen in Canada, maar dat is erg moeilijk vanwege de concurrentie met Mexico, dat het voordeel van de nabijheid goed uitspeelt. Ik denk dat de avocadoconsumptie in Europa nog steeds veel groeimarge heeft, zowel in zuiderse landen als Italië en Griekenland als in het noorden in Noorwegen of Denemarken.”

Voor meer informatie:
Sigfrido Molina
Sigfrido, S.L.U.
Tel: +34 951 919 944 
Mobiel: +34 653753694
sigfrido@sigfridofruit.com
www.sigfridofruit.com

Publicatiedatum: